Må vi betale for dette?

Farvel analoge sendinger, hallo fremtiden!
Farvel analoge sendinger, hallo fremtiden!

Nå som den digitale hverdagen senker seg over oss og staten drar ut pluggen for analoge sendinger, kommer mange til å miste muligheten til å se TV. Det er nemlig ikke alle som kommer til å kjøpe en digital mottaker.

Det er mange som bare bruker TV-en som en monitor til DVD-/Blu-ray-spiller, og disse vil etter det analoge bakkenettet er slukket, ikke lenger ha mulighet til å se TV. Men per i dag må disse betale TV-lisens.

Urettferdig!

Siden mange i fortvilelse har klaget til forbrukerombudet om at de må betale lisens selv om de ikke kan se TV, har forbrukerombudet med Bjørn Erik Thon i spissen sendt et brev til Trond Giske der de ber ham ordne opp i uretten. I brevet står det blant annet:

– Det er sterkt urettferdig at disse forbrukerne må betale lisens, og jeg er redd for at viljen til å betale TV-lisens vil bli undergravd dersom regelverket ikke henger med i den teknologiske utviklingen.

Det er ikke vanskelig å forestille seg at folks misnøye med den årlige avgiften blir enda sterkere dersom selv de som ikke har muligheten til å se TV må punge ut.

For å få inn de digitale sendingene, må man per i dag ha en digital mottaker. De som ikke har denne enheten, har i utgangspunktet ikke en TV, men en monitor, og som med en projektor eller PC-skjerm bør det i utgangspunktet ikke være krav om å betale lisens med dette utstyret.

Flat-TV-er med innebygget digital mottaker som fungerer med bakkenettet i Norge begynner derimot å bli stadig mer utbredt.

(Kilde: Forbrukerombudet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen