M81: BenQs nye harding

BenQ slapp i dag en ny mobiltelefon i den gamle M-serien med robuste telefoner. Produsenten tar dermed opp arven fra Siemens, som har tradisjon for å lage noen av de mest hardføre mobiltelefonene på markedet.

M81 har et deksel laget av hardplast og gummi. Dette skal sørge for at telefonen tåler en støyt samtidig som du skal få et bedre grep på telefonen.

Men det er noe ved M81 som får oss til å tenke at vi har sett dette før. Telefonen er nemlig så godt som identisk med Siemens S75 i spesifikasjonene.

Skjermen til M81 har en oppløsning på 132 x 176 piksler, og en fargedybde på 262 000 farger. Om skjermen ikke er bedre enn den som er i S75, så er det altså ingen grunn til begeistring.

GPS og MP3
M81 har fokus på en aktiv livsstil. Det følger med et GPS-program fra Jentro, som lar deg navigere deg igjennom ukjent terreng, enten det er i bil eller til fots i fjellet. GPS-mottaker følger imidlertid ikke med, så det må du eventuelt kjøpe utenom.

M81 har tidsriktig nok mp3-spiller innebygget. Denne startes med tastetrykk, og kan kjøre i bakgrunnen mens du gjør andre ting. Dette minner også mistenkelig om løsningen til S75.

M81 har 27 MB minne innebygget, altså ikke all verden om du har tenkt til å bytte ut mp3-spilleren din. Derfor er det greit at telefonen har støtte for minnekort. Nøyaktig hva slags minnekort det er snakk om, er BenQ tydeligvis ikke helt sikre på. I pressemeldingen sin skriver de at M81 tar microSD-kort, men spesifikasjonslisten til telefonen sier RS-MMC.

M81 har også et kamera på 1,3 megapiksler, og en integrert fotolampe som også kan brukes som lommelykt. BenQ har også byttet ut gummiproppen foran kameralinsen med et roterende linsedeksel.

Den nye telefonen har i likhet med S75 støtte for EDGE. Dette betyr at du kan surfe på internett i grei hastighet, og er nyttig når du skal laste ned musikk, surfe på WAP-sider og koble telefonen til PC-en og bruke den som modem.

Tilkoblingsbehovene dine dekkes for øvrig av blåtann om du vil ha det trådløst, eller USB 2.0 om du er ledningstilhenger.

I følge BenQ skal batteriet i M81 holde til 12 dager hviletid eller fem timer tale. Den robuste telefonen skal dukke opp i butikkene i løpet av tredje kvartal i år. BenQ oppgir foreløpig ingen pris.

Du finner mer informasjon om M81 på BenQ-Siemens sine hjemmesider. Mer informasjon om det medfølgende GPS-programmet finner du på Jentro Activepilot sine hjemmesider (tysk).

På neste side kan du lese pressemeldingen.

(Kilder: BenQ-Siemens.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen