Lyver mindre om taletid

Det er ikke så rent sjelden at mobilprodusentene smører litt ekstra tykt på når de oppgir samtale- og hviletidene til sine nye mobiltelefoner. En dansk stortest av mobiltelefoner avslører imidlertid at denne trenden er i ferd med å snu.

Det er det danske forbrukerrådet, eller Forbrugerstyrelsen, som har gjennomført den store mobiltesten hvor blant annet taletiden hos 21 mobiltelefoner ble grundig undersøkt.

Av testresultatene kom det fem at den faktiske taletiden til mobiltelefonene stemmer bedre overens med det mobilprodusentene oppgir i dag enn for to år siden. Da Forbrugerstyrelsen gjennomførte en liknende test to år tilbake, skrøt noen av mobilprodusentene av hele 11 ganger lengre taletid enn den virkelige taletiden.

Selv om mobilprodusentene nå har blitt mer treffsikre når det gjelder taletiden, er det fortsatt noen som ikke treffer full blink. For eksempel oppgir Sony Ericsson en taletid på 8 timer og 15 minutter på sin K600i, mens Forbrugerstyrelsen ikke greide å oppnå mer enn 7 timer og 15 minutter.

På den annen side er det noen mobilprodusenter som sikter for lavt når de oppgir taletiden. Forbrugerstyrelsen bruker Nokias 6101 som eksempel, hvor taletiden er satt til 4 timer. Testlaboratoriet greide imidlertid å få taletiden opp i 5 timer og 15 minutter.

Forbrugerstyrelsens egne nettsider kan du lese mer om batteritesten og hvordan den ble gjennomført.

(Kilder: Computerworld, Forbrugerstyrelsen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen