Lyver enklere via mobilen

Alternativ tekst mangler

Mange bruker SMS til å si ting de ikke tør å si ansikt til ansikt. Men i stedet for å fortelle sannheten på SMS, benytter mange også muligheten til å servere løgner.

Det er analyseselskapet 72 Point som har utført en undersøkelse blant Storbritannias innbyggere. Av resultatene kom det frem at hele 81 prosent av britene forteller hvite løgner hver dag.

Mindre skyldfølelse
Av disse var det 72 prosent som tøyde sannheten ved hjelp av elektroniske hjelpemidler, som for eksempel SMS og e-post. I tillegg følte 51 prosent av de spurte mindre skyldfølelse når de løy via elektroniske hjelpemidler enn ved ansikt til ansikt.

Selv om mer enn to tredjedeler av de spurte har fortalt hvite "elektroniske" løgner i forbindelse med jobb, er det stor sjanse for at også familien kan bli offer for trangen til å fortelle usannheter. 41 prosent svarte nemlig at de også pleide å bruke for eksempel SMS til å lyve til familiemedlemmer.

På den annen side viste undersøkelsen at de aller fleste løy for å skåne andre for sannheten. 84 prosent av de spurte mente at en hvit løgn i ny og ne ikke kunne skade noen.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen