Lytt til skjermen

Tar du en titt på N506iS, er det én ting som ser ut til å mangle. Det finnes ingen tegn til noen høyttaler over skjermen. Det betyr ikke at man tvinges til å bruke handsfree, NTT DoCoMo introduserer nå teknologi som lar skjermen fungere som høyttaler.

Bedre plass til skjerm
Telefonen ble utstyrt med en TFT-skjerm, som viser 262.000 farger, har 240 x 345 pikslers oppløsning og måler heftige 2,4 tommer. Det ville dermed blitt trangt hvis det også skulle vært en høyttaler på toppen.

NTT DoCoMo forklarer at skjermen fungerer som en høyttaler ved at overflaten vibrerer og dermed genereres lyd, med andre ord nøyaktig det samme som en vanlig høyttaler gjør. Man kan plassere øret hvor som helst på skjermen for å lytte.

N506iS har for øvrig en ganske tradisjonell kamskjellsutforming, megapikselskamera og plass for miniSD minnekort.

Vi har tidligere sett telefoner hvor man i stedet for å holde øret inntil høyttaleren, må presse telefonen mot kjevebeinet for å overføre vibrasjoner som forplanter seg helt til øret. Alternativet som bruker hodeskallen som høyttaler har aldri slått an i stor skala, men det har også dukket opp MP3-spillere som benytter den samme teknikken.

Det gjenstår å se om skjermhøyttaleren blir en sukses og om vi om et par år kun lytter til skjermen når vi ringer, men i følge DoCoMo skal lyden faktisk være bedre fra denne skjermen, enn fra konvensjonelle høyttalere.