Lytt til MP3 under vann

Vi skrev i fjor om den amerikanske studenten Sam James, som fant opp et par med svømmebriller med integrert musikkspiller som lot svømmere høre på musikk i vannet ved å vibrere musikksignaler gjennom hodeskallen og inn til øret. Nå har det kommet et lignende produkt i kommersiell versjon.

Oceanic DV-64 er en vanntett Mp3-spiller, som er utstyrt med et par spesiallagede hodetelefoner til undervannsbruk. Hodetelefonene er konstruert slik at de kan festes rett på øret, og strammes slik at det ikke kommer vann mellom øret og høytaleren.

Lagringskapasiteten er på 64 MB, noe som holder til rundt en time med musikk i Mp3-format. Man kan også bruke enheten til å lagre annen data på, akkurat som på de fleste andre Mp3-spillere. Spilleren drives av et AA-batteri, som visstnok skal vare hele 24 timer.

Det kan tenkes at dykkerforeninger etterhvert vil kunne ta i bruk enheten som et hjelpemiddel for å lære opp dykkere. Det finnes visstnok allerede ferdige innspillinger beregnet for den nye oppfinnelsen, som blant annet forteller dykkeren om sjøen og forhåndsregler man bør forholde seg til.

Enheten koster naturlig nok en god del mer enn vanlige Mp3-spillere. Man må ut med $399, som tilsvarer mellom 2700 og 2800 norske kroner.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen