Lytt av mobilen med én SMS

Lytt av mobilen med én SMS

Den tyske sikkerhetseksperten Wilfried Hafner hevder at et sikkerhetshull i dagens mobiltelefoner gjør det svært enkelt å avlytte mobilen din og lese tekstmeldingene dine. Det eneste som skal til, er at du godtar en SMS som ser ut som en oppdatering fra mobiloperatøren din, det skriver IDG.se.

Flere mobiloperatører bruker SMS for sette opp mobilen din for MMS og WAP. Har du uflaks vil du på samme måte kunne motta en trojaner som overvåker all aktivitet på mobilen din hevder sikkerhetseksperten i selskapet Securstar.

Åpent for alle
Trojaneren Hafner bruker for å demonstrere hvor enkelt overvåkningen er heter Rexspy og kan på kort tid kopiere alle SMS og gjøre det mulig å avlytte samtaler gjennom å invitere et forhåndsprogrammert nummer til konferansesamtale så snart du prater i telefonen.

Ifølge Hafner ligger problemet i at telefonene ikke kontrollerer hvem som sender servicemeldingene. Det finnes ingen elektroniske signaturer som verifiserer at det er operatøren som sender konfigurasjonsmeldinger. Dermed er det åpent for hvilke trojanere som helst, mener han.

Operatører beroliger
Mobiloperatørene vil ikke gå inn på hvilke sikkerhetsrutiner de har, men avviser at mobilbrukere har noen grunn til å være mistenksomme og beroliger brukerne.

Allikevel sier en talsmann for GSM Association at de vil utrede saken ettersom det som finnes av informasjon rundt emnet er mangelfull.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen