Lyst til å prøve Photoshop CS5?

Ved lansering ble det lovet fra Adobe-hold at Photoshop og de andre programmene i CS5-pakken skulle være tilgjengelig for kundene inne 30 dager etter lansering, og i dag har de holdt ord. Photoshop CS5 og resten av pakken kan nå lastes ned fra Adobes servere for dem som er lysten på å prøve dem.

Les også: Photoshop CS5 er lansert

En funksjon i Photoshop CS5 som har fått mye oppmerksomhet er såkalte "content-aware fill", som av noen anmeldere er blitt omtalt som noe i nærheten av svart magi. Denne funksjonen ser du demonstrert i denne videoen:

Også verdt å merke seg er imidlertid den nye funksjonen for korrigering av optiske feil fra ulike objektiver, en funksjon som vil bli inkorporert i både Lightroom 3.0 og Adobe Camera RAW 6.1. Programmet vil da lese av Exif-data fra filen og på grunnlag av det finne frem en profil som passer, som forteller det hvordan det best skal korrigere for ulike ting som fortegning, vignettering, fargefeilbrytning, og så videre. Man kan også velge å gjøre alle eller noen av innstillingene selv, eller overstyre og endre på dem profilen angir, dersom man skulle ønske det. Om det ikke finnes en profil som passer, vil du får muligheten til å gjøre alle innstillinger manuelt, eller lage en profil selv. Adobe vil slippe et gratisprogram som ved hjelp av diverse plansjer og bildene du tar av dem vil kunne lage en profil for fremtidig bruk. Det kan også legges til ferdige profiler senere, og i følge Sigma vil det for eksempel bli utgitt ferdige profiler for mange av deres objektiver.

I denne videoen demonstreres denne funksjonen av Tom Hogerty, produktsjef for Lightroom:

Photoshop CS5 kan du laste ned herfra, både til Windows og Mac. Prøveversjonen er gyldig i 30 dager.

Les også: Lightroom 2.7 og Adobe Camera RAW 5.7

Les også: Guide: Rå eksponering

Les også: Guide: For sikkerhets skyld - Hvordan unngår du å miste bilder?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen