Lyst på Leica?

Nå kan du bruke Leica-optikk på Ricohs GXR-system

At Ricoh skulle lansere en GXR-modul som lar deg benytte objektiver med Leica-M-fatning har vært kjent siden februar, da idéen først ble presentert, men først nå har detaljene kommet ut.

Modulen får en APS-C-brikke, det vil si en cropfaktor på 1,5x, akkurat som vi kjenner det fra Nikon og Pentax bare for å nevne noen. Denne brikken kan tilby 12,2 megapiksler, og vi må applaudere Ricoh for ikke å ha gått helt over bord på oppløsningsfronten selv om det er leica-optikk denne modulen er laget for. ISO-ytelsen vet vi ikke så mye om, men modulen går ikke høyere enn til 3200 ISO, og laveste er 200 ISO.

Videoopptak kan den også tilby, men da "bare" i 1280 x 720 i 24 bilder per sekund, og siden man ikke har annet enn manuellfokus på denne modulen, uansett objektiv, krever det nok litt øvelse å få fokusen riktig når man skyter video.

Modulen kan ta opp JPG i enten standard-kvalitet eller ditto fine, eventuelt RAW av DNG-type. Maksimalt opptakstempo er 2,2 bilder per sekund, og det tempoet kan opprettholdes for tre eller fire bilder i serie dersom man benytter RAW, avhengig av hvilke støyfjerningsinnstillinger man har valgt. I JPG ved full oppløsning kan tempoet opprettholdes for 15 eksponeringer, men modulen har også en mulighet for høyere opptakstempo ved hjelp av et eget modus som reduserer oppløsningen til 1280 x 856 piksler, det vil si ca 1,1 megapiksler. Da vil maks opptakshastighet være 24 bilder i sekundet, for 30 bilder i serie.

Selve modulen i seg selv veier ikke mer enn 170 gram, og slippes på markedet 9. september i år. Prisen er enda ikke fastsatt.

Finn flere spesifikasjoner på Ricoh GXR A12 Leica M her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen