Lyst på en nyttårsflørt?

Lyst på en nyttårsflørt?

Vinteren er høysesong for late kvelder foran peisen, i takt med at temperaturen ute synker, øker kreativiteten og tempoet på landets SMS-tomler. På Amors pilfabrikk jobbes det i disse dager på spreng for at flest mulig skal treffes av den lille fyrens amorøse våpen før klokken slår på nyttårsaften. Med litt egeninnsats er det med andre ord gode odds for at det blir litt romantikk på deg i vinter.

Mobilen er det perfekte flørtverktøy. Så nær som alle har en mobiltelefon, og tekstmeldinger er dermed en lett tilgjengelig teknologi som åpner for impulsiv kontakt med andre. Meldingene kan sendes når du er på reise, sitter og venter på toget, sitter med en kopp kakao foran peisen eller hvor enn du måtte befinne deg. SMS kan med andre ord betegnes som en kontaktskaper og et målrettet tidsfordriv.

Vi gir deg noen tips til hvordan du kan sjekke via tekstmeldinger – og vi forteller deg i tillegg hvordan du absolutt ikke må gå frem.

Ha, ha, ha – he, he, he!
Den perfekte døråpner i alle former for sjekking er humor. Tiden da du vant din flammes hjerte ved å komme ridende på en hvit hest, eller lese endeløse dikt akkompagnert av fiolinmusikk er definitivt forbi. Prøv heller å få den du ønsker å komme i kontakt med til å le. Undersøkelser viser at dersom du oppnår å få motparten til å le i løpet av de ti første minuttene, så høyner du oddsen for at dere inngår et romantisk forhold med 39 %. Her er det viktig å huske at humor er en smakssak, så til å begynne med kan det være lurt å prøve seg forsiktig frem: For all del ikke send av gårde grisevitser når flørtingen er fersk. Dessuten kan det vær en fordel å bruke smilefjes slik at mottakeren ikke kan misforstå at meldingen var ment å være morsom.

Et annet tips som kan være verdt å notere er at det kan lønne seg å være litt mystisk. Ikke utlever kompendium-versjonen av livshistorien din med en gang. Gjør deg selv interessant ved ikke å si for mye. På denne måten kan du gjøre han eller henne nysgjerrig på deg. Og har dere ikke truffet hverandre før; ikke send MMS-bilde av deg selv med en gang. Vi gjentar: Vær mystisk.

Fokuser på motparten – ikke på deg selv. Still spørsmål, slik virker du interessert. Dessuten slipper du og oppfattes som selvopptatt. Spør om interesser, venner, skole eller jobb. Blir dere et par avsløres BH-størrelse og merkelige svigermødre tidsnok.

Prikk, prikk, prikk
Et ekstra punktum på slutten av en setning kan utgjøre en stor forskjell. Avslutter du for eksempel en setning ”Det hadde vært hyggelig å treffes snart” med tre prikker i stedet for en, kan dette bidra til å gjøre deg – ja, du tippet riktig, mer mystisk. For hva mente du egentlig med de ekstra prikkene? Motparten vil straks begynne å spekulere i hva dette betydde. I hvert fall dersom vedkommende er jente…

Også her er det riktignok klokt å tenke over når du bruker hvor mange prikker / punktumer. I mange tifeller kan de nemlig virke mot sin hensikt. Avslutter du for eksempel med ”vi snakkes…”, kan du fort oppfattes som sur eller uinteressert. I hvert fall om vi skal tro en australsk undersøkelse der 250 jenter deltok.

Til og med når dere faktisk har blitt et par kan for få eller for mange prikker i tekstmeldingene bli diskusjonstema. Dette vet jeg med sikkerhet. Min tidligere, jeg gjentar tidligere, bedre halvdel sendte meg en gang en tekstmelding med beskjeden ”Sov godt…” Ikke noe smilefjes, ikke noe kyzz og klemz – kun disse to ordene etterfulgt av tre prikker. Jeg var ikke i tvil: Han var sur. Som den mest naturlige ting i verden ringte jeg ham sporenstreks opp og nærmest brølte spørsmålet om hvorfor han var så sur inn i røret. Forfjamset prøvde han seg med et forbauset ”ja, men” – selvfølgelig uten å slippe til. Jeg brøler høyt. Etter å ha slengt på røret – i den grad det er mulig med en mobiltelefon – mottok jeg en tekstmelding der det stod ”… betyr JEG ELSKER DEG. Jeg svarte ikke. Å proklamere sin kjærlighet til meg skulle da for pokker ikke gjøres ved hjelp av et nymotens morsealfabet.

Ikke tråkk i zalaten!
Selv om SMS-flørting er en snedig måte å sjekke på, finnes det skjulte farer. Fordelen er at du ikke står ansikt til ansikt med motparten dersom du skulle komme ut for en skikkelig skivebom. For at du skal kunne unngå den store katastrofen nevner vi noen av faremomentene.

Grisevitser har vi for lengst bannlyst, men på en god andreplass over potensielle SMS-tabber nevner vi sending av meldinger etter å ha konsumert store mengder øl og akevitt. Enten du blir sentimental, overoppstemt, sint eller stygg i munnen når du når et visst punkt nede i årets juleakevitt, bør du utsette tekstmeldingene til dagen etter. Du er neppe på ditt mest sjarmerende når du er full.

Skulle du toppe det hele med å sende en håpløst klissete melding om din utkårede til han/henne i stedet for bestevenninnen eller kameraten din kan du ha begått årets flørtetabbe. Så altså: Se opp for sjanglete tommeltotter!

Og avslutningsvis: I SMS-sammenheng – aldri gjør som John Arne Riise. La han stå som et symbol på hvordan man ikke skal sjekke. Send med andre ord aldri den samme, klissete middagsinvitasjonen til flere av landets smekreste damer. På godt norsk – less is more.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen