(Bilde: istockphoto)

Lyst på lyssterk normalzoom?

Ryktebørsen tror at Sigma byr opp til priskrig på fullformatobjektiv.

Sigma har gjort en hel del endringer i sin objektivpark det siste året. Først ut var Sigma 35 mm f/1.4 DG HSM, så kom telezoomen Sigma 120 - 300 mm f/2.8 DG OS HSM sammen med USB-dockingen deres, før de avsluttet ballet med Sigma 18 - 35 mm f/1.8 DC HSM for crop-kameraer.

Les også: Sigma lanserer f/1.8-zoom

Nå kan det vise seg at det er enda mer på trappene. Rykter Canonrumours skal ha hørt forteller visstnok at Sigma har enda en zoom på gang, denne gang for fullformat.

Sigmas nye zoomobjektiv for cropkameraer.
Sigmas nye zoomobjektiv for cropkameraer.Foto: Sigma

Objektivet det skal være hvisket om er en normalzoom av typen 24 - 70 mm. Det i seg selv er ikke så veldig nyskapende, men blenderverdien er derimot noe å sperre øynene opp for. Ifølge ryktene skal det være f/2 gjennom hele zoom-området. Dette betyr et helt stopp bedre lysstyrke enn hva for eksempel Canon og Nikon kan vise til.

Les også: Vår omtale av Sigma 35 mm f/1.4 DG HSM

Canonrumours melder videre at objektivet i tillegg til å kanskje bli den mest lyssterke normalzoomen på markedet også får Sigmas egen optiske bildestabilisering.

Det ryktene sier om prisen er at den skal være betydelig billigere enn Canon EF 24 - 70 mm f/2.8L IS II. Lanseringstidspunktet skal være på Photokina i 2014. Om dette stemmer vil Sigma igjen vise muskler og man vil få enda større vanskeligheter med å velge ny optikk.

Kilde: Canonrumours

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen