Lyst på en råtass av en 4K-monitor?
(Bilde: NEC)

Lyst på en råtass av en 4K-monitor?

Med sine 98 tommer er den «stor som en låvevegg» og den koster det hvite ut av øyet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du en god slump penger til overs, og et ønske om et realt monster av en monitor? Da kan NECs nye toppmodell være noe for deg. Riktignok trenger du å holde av hele stuen din for å få plass til den 98 tommer store giganten, som i utgangspunktet er tiltenkt helt andre bruksområder. 

Den nye toppmodellen vil nok først og fremst bli solgt som en monitor tilpasset bruk mot større kontrollrom, digital skilting, bildefremviser i konferansesammenhenger og andre kreative bransjer. 

X981UHD.
X981UHD. Foto: NEC

4K-oppløsning for alle pengene 

Den nye modellen har fått betegnelsen MultiSync X981UHD, og er som nevnt en 98 tommer stor monitor for profesjonelt bruk. For å få en grei pikseltetthet gir skjermen deg en oppløsning på 4K, samtidig som den klarer å holde en bildefrekvens på 60 bilder i sekundet. 

– X981UHD er vår største og mest avanserte skjerm til nå. Den gir stor fleksibilitet med mange kontrollfunksjoner. Oppløsning, farge, orientering og posisjonering av innhold på skjerm kan i stor grad tilpasses egne ønsker og behov, sier Erik H. Okstad, nordisk Field Sales Engineer i NEC Display Solutions i en pressemelding. 

For å gi bilde på skjermen bruker NEC direktebelyst LED-bakbelysning, samt såkalt intelligent varmestyring og LUT-kalibrering. Skjermen er laget for å tåle mye bruk hele døgnet rundt. 

Koster å være kar

Skulle du ha behov for å koble flere enheter til skjermen har den god støtte når det kommer til antall tilkoblinger. Du har blant annet én DisplayPort, fire HDMI-porter, to DVI-D og én OPS. 

Ifølge pressemeldingen skal den nye monster-monitoren være klar for salg, men det koster å sikre seg et eksemplar av denne skjermen. Du må nemlig i skrivende stund ut med nærmere 364 000 kroner før moms og andre avgifter er betalt. 

Vil du heller vi av kronene på en TV?
Samsungs kommende toppmodell koster deg «bare» 200 000 kroner »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen