Ny kamera-drone filmer i 4K
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Ny kamera-drone filmer i 4K

Denne toppmodellen er i salg nå.

Til privat bruk seiler nok kamera opp som den viktigste funksjonen du kan ha på en drone. Nå har drone-produsent DJI lansert en ny toppmodell kalt Inspire 1, skriver Tech Crunch.

Dronens hovedfunksjon er kameraet, som kan ta 4K-videoopptak med 24-30 bilder per sekund (bps) eller Full-HD-opptak i 24-60 bps. I tillegg kan du se live-opptak (real-time feed) i 720p-oppløsning på inntil to kilometers avstand.  Stillbilder knipser dronen med 12 megapikslers oppløsning. Objektivet kan dessuten roteres 360 grader. 

En annen fiffig finesse er at selve kameraet kan styres separat av en medhjelper.  Det innebærer at du kan ta deg av styringen av dronen, mens en venn kontrollerer kameraet med sin egen kontroll.

Med to slike kontroller kan du styre dronen, og en venn styre kameraet.
Med to slike kontroller kan du styre dronen, og en venn styre kameraet.Foto: DJI

Fly innendørs

Som de fleste nyere droner har også DJI Inspire 1 GPS. I tillegg har den et unikt posisjoneringssystem som produsenten kaller Optical Flow.

Det går ut på at kameraet fanger opp lydbølger og bruker disse til å orientere seg i luften. Dermed kan dronen styres med presisjon også innendørs.

Dronen har andre finesser også, som at landingsmekanismene trekkes opp når den er i lufta. Designet er også nytt. Se nettsiden til DJI for alle detaljene.

Heftig pris

DJI har altså billigere droner på markedet, som for eksempel ikke filmer i 4K-oppløsning. Deres nye toppmodell koster imidlertid hele 2800 dollar (over 19 000 kroner), en stiv pris hvis du bare skal bruke den på hobbybasis.

Oppdatert: Forumbruker gorpium opplyser at dronen allerede er til salgs hos Interfoto.no. Der er prisen 24 995 kroner for utgaven med én kontroll, og 28 995 kroner for den med to. Takk for tips!

Japan Photos nettbutikk har den også i sortimentet sitt, men ikke på lager, viser Prisguide.

 Er dronen verdt slike summer? Se skrytevideoene til DJI her, og bedøm selv:

Her brukte de en DJI Phantom, sammen med et GoPro-kamera:
Filmet vulkan på så nært hold at kameraet smeltet »

(Kilder: DJITech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen