Lyssterkt normalobjektiv fra Sigma

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi ser nå at produsentene lager objektiver som er beregnet på digitalkameraer, med brennvidder som er tilpasset de vanligste digitale speilreflekskameraene. Det gjør det lettere å få optikk som gir optimal bildekvalitet samtidig som de gir utsnitt som passer til gamle, veletablerte standarder.

Sigmas nyeste objektiv er på 30mm, og gir omtrent samme utsnitt som 50mm ville gjort på et analogt kamera. 50mm var den desidert vanligste brennvidden, og mange har nok savnet et rimelig, lyssterkt objektiv i dette området.

Vi kjenner ikke prisen på Sigmas 30mm f/1.4, men det kommer med Sigmas beste optikk, og den raske HSM fokusmotoren. Det gjør at objektivet plasserer seg i samme segment som 50mm f/1,4 fra Nikon og Canon. Optikk med denne brennvidden er de som er rimeligst å lage med stor lysstyrke, vi regner derfor ikke med at objektivet vil være avskrekkende dyrt.

Blenderen består av 8 blader, og gjør at høylys ute av fokus opptrer som ringer, noe som av de fleste oppfattes som behagelig. Den store blenderen er viktigere på digitalkameraer enn på analoge, da den reduserte sensorstørrelsen effektivt fører til større dybdeskarphet. Det kreves derfor større blenderåpning enn på et analogt kamera for å få den samme dybdeskarpheten.

Vi har ikke testet objektivet, men under normale omstendigheter skal dette være et veldig bra objektiv for de som ønsker noe skarpt og lyssterkt, og som ikke ønsker å bruke en månedslønn på å kjøpe det.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen