Lyssterk tele for micro four-thirds

Noktor er ikke et firma vi har hørt om før, og det kan synes som om nesten ingen andre har det heller, men de har i alle fall nettopp annonsert at de har som intensjon å produsere og selge et ultraraskt objektiv for micro four thirds-kameraene fra Olympus og Panasonic.

Det vil si, ikke raskt i betydningen autofokus, for slike nymotens påfunn er fraværende her, men at Noktor HyperPrime, som objektivet ser ut til å bli hetende er raskt i betydningen lysstyrke, DET kan ingen ta fra det! En største blender på hele f/0.95 er ikke hverdagskost, og i skrivende stund er det vel Leicas berømte Noctilux som er kongen på haugen, men i følge Noktor skal det nye objektivet deres, om det blir satt i serieproduksjon, koste langt mindre enn Leica-objektivet.

Det nye objektivet ser i følge noen ut til å være basert på en optisk konstruksjon som brukes i optikk for enkelte overvåknings-kameraer, som så er modifisert for mFT. Det kan også se ut til at Noktor-objektivet vil kunne benyttes på videokameraer fra RED. Uansett opplyses det fra Noktor at vekten blir på 480 gram, og nærgrensen vil bli 60 cm. Objektivet vil ha 62 mm filtergjenger og brennvidden er 50 mm, noe som på mFT-formatet vil gi samme utsnitt som 100 mm brennvidde på fullformat.

Det er ikke sluppet noe særlig med eksempelbilder tatt med det nye objektivet ennå, men i følge Noktor er det flere fotografer som er utstyrt med prototyper, så vi kan forvente at flere vil dukke opp snart. I mellomtiden kan vi kose oss med dette bildet samt dette stillbildet fra en film.

Noktor ser ikke ut til å ha en fungerende hjemmeside ennå, men på noktor.com finner man en link som sender en videre til deres Twitter-feed, her. I følge denne skal selskapet ha flere ultraraske objektiver i sine fremtidsplaner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen