Lyssterk makrotele fra Sigma

Lyssterk makrotele fra Sigma

Lyssterk makrotele fra Sigma

Skal være betraktelig forbedret.

På elektronikkmessen CES har Sigma annonsert sin nye 180mm makrotele. Det fulle produktnavnet er Sigma 180mm F2.8 EX DG OS HSM, og objektivet skal være det første 180mm objektivet med 1:1 forstørrelseratio. Det er ment at objektivet skal være arvtager til Sigmas eldre 180mm F3.5 EX DG-objektiv.

Funksjonen Optical Stabilization er tilsvarende Canons IS og Nikons VR, og skal gjøre det mulig å ta bilder med fire ganger lengre lukkertid enn hva som ellers ville vært mulig.

Nærgrensen til objektivet skal være på 47,5cm. Fordelen med teleobjektiver i makrofotografering er at du får større arbeidsavstand fra objektivet til motivet, men fortsatt komme tett på. Når man fotograferer insekter og sommerfugler, kan det i enkelte tilfeller være praktisk.

I følge Sigma skal objektivet være veldig skarpt selv vidåpen på f/2.8, men siden de ikke er den første objektivprodusenten som har lovet tilsvarende, må tester til for å vise om det stemmer. Uansett skal objektivet være optisk forbedret, og være mindre plaget av kromatisk abbrevasjon (CA).

Objektivet har, som navnet tilsier, også Sigmas HSM-fokusmotor, som skal gi rask og lydløs fokusering.

Bokehen som objektivet vil skape skal være 9-kantet, og skal etter sigende være veldig tiltrekkende.

Pris og tilgjengelighet for objektivet er foreløpig ukjent, men objektivets forløper koster for øyeblikket 4995,- hos FotoVideo.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen