Lyssterk vidvinkel fra Nikon

Lyssterk vidvinkel fra Nikon

Annonserte i dag sitt hittil siste tilskudd til fastoptikkstammen.

Gjennom det siste året har Nikon lansert flere objektiver med fast brennvidde (50mm f/1.8G og 85mm f/1.8G) og nå har de utvidet denne rekken med enda et. Objektivet har fått navnet AF-S Nikkor 28mm f/1.8G og er et lyssterkt vidvinkelobjektiv som er designet for Nikons fullformatskameraer.

Nikons nye herlighet.
Nikons nye herlighet.

Les også: 24 megapiksler for hvermansen.

Det har fått alle de moderne egenskapene vi forventer av et objektiv i G-serien. To fokus-modi (autofokus med manuell overstyring og vanlig manuell fokus), Silent Wave Motor som skal sørge for en jevn og stillegående autofokus og et nanokrystallbelegg. Det siste skal i følge Nikon redusere lysskjær og skyggebilder.

Skjematisk framstilling av objektivet.
Skjematisk framstilling av objektivet.

Nikkor 28mm f/1.8G består av 11 elementer i 9 grupper. To asfæriske linselementer skal være med og redusere kromatisk aberrasjon og korrigere fortegning. Objektivet er designet til for å være kompakt og spesielt tilpasset den høye oppløsningen Nikon D800 krever. Største blenderåpning er f/1.8 og minste er f/16. Det har fått syv blenderlameller (som gir en avrundet åpning) og minste fokusavstand er på 25 cm. Som seg hør og bør har objektivet fatning i metall. All moroa veier dessuten bare 330 gram.

Objektivet er forventet i butikkene 24. mai, og veiledende pris er 5790 kroner.

(Kilde: Nikon)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen