Lysglimt fra Sony

Sony satser tungt på speilrefleksmarkedet for tiden. Ikke bare har de sluppet fire speilreflekskameraer på under ett år, de har også lovet et nytt fullformatkamera i løpet av året, i tillegg til et antall nye objektiver, og nå kommer også den nye toppmodellen i blitsrekken deres. Og den ser ut til å by på spennende muligheter.

Baby let's twist again, like we did it last summer!
Baby let's twist again, like we did it last summer!

Undertegnede er glad i å ta høydebilder, og sprette lyset i taken når blitsen tas i bruk. Men dette er ikke alltid en enkelt kombinasjon, på grunn av at de fleste blitser bare lar seg dreie i to akser og ikke tre, og nettopp dette er det Sonys designere har tenkt på. Nye Sony HVL-F58AM lar seg nemlig som blidene viser dreie i tre akser. En enkel og elegant løsning, som noen skulle ha tenkt på for leeeeenge siden. Men Sony var altså først ute, så vidt oss bekjent.

Ellers får den nye blitsen et ledetall på 58 (100 ISO, meter, 105mm brennvidde), noe som i og for seg er helt normalt for en blits i toppsegmentet. Det er nok blitskraft for de fleste, men vi må likevel arrestere Sony litt for å ta en kjapp en når de i denne PDF-filen påstår at maksimal rekkevidde på blitsen dermed er 58 meter. Det ville i så fall kreve et objektiv på 105mm brennvidde med blender f1.0, noe vi nok er et stykke unna å se ennå, uansett hvor heftig Sonys speilreflekssatsning er. I samme PDF-fil opplyser Sony også om at loddetinn brukes til lodding, så det er mulig det har gått litt for fort i svingene akkurat der.

Utenom dette tilbyr Sony HVL-F58AM trådløs blitssstyring, formidling av hvitbalanse til kameraet, samt modelleringslys. Sistnevnte er en svært hendig funksjon som lar fotografen vurdere skygger og lys på motivet, før bildet tas. Funksjonen har vært sett på blitser fra andre produsenter tidligere, men er desverre ikke så vanlig som man skulle kunne tro og håpe. I tillegg stiller Sony HVL-F58AM med de vanlige funksjonene som vi er vant til å se på topp-blitser, som stroboskopfunksjon, zoomhode og så videre, og på visse innstillingen vil blitsen også kunne synkronisere med klameraet på lukkertider helt opp til 1/4000 sekund.

Pris og tilgjengelighet i Norge er i skrivende stund ukjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen