Lysfølsomt og lekkert fra Fujifilm

Se større bilder i produktguiden

Fujifilm har laget et lekkert lite kamera med Finepix F10. Det er blant de små kameraene på markedet, og likevel ha de presset inn 6 megapiksler, 3x optisk zoom og 2.5 tommers LCD-skjerm.

Sensoren i kameraet er større enn det som er vanlig på kameraer av denne størrelsen, og det gir bilder med mindre støy. Det har derfor vært mulig for fujifilm å øke lysfølsomheten til ISO 1600. På slike ISO-verdier må man normalt kjøre kraftig støyreduksjon i kameraet, og det går fort utover skarpheten på bildene. Vi er litt skeptiske til om denne ISO-verdien kan gi bilder med akseptabelt støynivå, og fortsatt gi skarpe bilder. Det gjensår å se.

Fujifilm oppgir batterilevetiden til 500 bilder etter CIPA-standarden. Det er ganske høyt, og gjør at du ikke konstant trenger å være redd for å gå tom for batteri. For de fleste vil dette holde til du får tilgang til lading. Den store LCD-skjermen tatt i betraktning må en slik kapasitet regnes som meget bra.

Se større bilder i produktguiden

En ting vi savner er bedre mulighet for manuelle innstillinger. Kameraer av denne typen er riktignok rettet mot brukere som i liten grad benytter seg av det, og på de fleste kameraer er de manuelle innstillingene vanskelige å bruke, men det er likevel en fordel å ha dem der den dagen man virkelig trenger dem.

Kameraet vil bli tilgjengelig i april, og pris vil bli annonsert i forkant av dette.

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen