Lyntest: TV 2 Sporten på iPhone

Lyntest: TV 2 Sporten på iPhone

At TV 2 har hatt mye fokus på fotball de siste årene er en sterk underdrivelse. TV-kanalen har omtrent blitt ensbetydende med norsk fotball etter å ha pøst ut penger på rettigheter. Nå har de laget det som kanskje kan være den mest skreddersydde og fotballhengivne applikasjonen til iPhone.

Endrer mine vaner
For her har TV 2 lagt det meste av sitt fotballinnhold inn i en pakke som både ser bra ut og fungerer ypperlig på Apples mobiltelefon. De har tatt nyhetene fra nettsidene sine, samt liveoppdateringer og videeklipp. Lite annet trengs for å få meg til endre vaner i hvert fall.Det er ikke få fotballrunder jeg har sittet med Safari oppe på iPhone for å kontinuerlig trykke på oppdatér. Dette på en litt treg og knotete mobilnettside. Nå kan jeg selv styre oppdateringsintervall og jeg får akkurat den informasjonen jeg trenger i et raskt og lett forståelig grensesnitt.

I tillegg kan jeg se videoer av scoringer og viktige hendelser direkte fra applikasjonen. Det kom imidlertid ikke før etter at kampene var ferdig, og kun på de norske Tippeliga-kampene. Bra, men skal vi være uhyre pirkete kunne vi tenke oss det samme fra både Adeccoliga, Toppserien og landskamper.

Hvem er din favoritt?
Du har muligheten til å sette favorittlag, noe som gir deg enkel tilgang til informasjon om ditt lag. Her er oversikt over kampene og enkel tilgang til videoer og statistikk. Kjekt å ha tilgjengelig ved bare et raskt trykk med fingeren.De gangene vi prøvde å få i gang Langoddsen i livesystemet fikk vi imidlertid feilmeldinger, men det var mer enn nok informasjon i TV 2s eget livesenter til å stilne den verste fotballsulten i hvert fall.

Av ting vi kan pirke på er at det blant nyhetene som tas fra nettsidene til TV 2 ofte er videoinnhold. Dette følger imidlertid ikke nyhetene til iPhone-applikasjonen. Det føles litt feil, med tanke på at det blir en masse døde linker i nyhetene. Uansett er det såpass mye nyheter at det for mange nok er det eneste stedet de trenger for å holde seg oppdatert.

Med både liveoppdateringer og videoinnhold høres dette kanskje ut som en applikasjon som koster flesk. Men neida, TV 2 tar ikke én krone for denne. Kudos og tommel opp til TV 2 for å lage en så dedikert, gratis og god applikasjon til iPhone. Her bør flere andre norske mediehus se sitt snitt til å følge etter.

Oppdatering: Vi har fått beskjed fra Agens, som har utviklet applikasjonen, at videoene skal dukke opp få minutter etter mål og hendelser og ikke kampslutt. Hva grunnen til at vi ikke opplevde dette vites ikke, men det er i hvert fall bra at hensikten er at det skal skje raskere. Agens sier også at Adecco-mål og nyhetsvideoer snart vil dukke opp.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen