Lyntest: Norsk TV på Iphone

Lyntest: Norsk TV på Iphone

Det norske utviklingsselskapet Apps AS har allerede gjort seg bemerket med den norske Iphone-applikasjonen Veimeldinger (Itunes-link). Nå har de laget VodTube (Itunes-link), en tjeneste som de hevder endelig vil gi norsk TV på Iphone. Vi har prøvd den.

Mye innhold
Når applikasjonen startes blir en innholdsmeny presentert, med masse spennende kvalitetsinnhold, ikke minst fra NRK. For her ligger blant annet Dagsrevyen, Brennpunkt og Urix. I tillegg en del enklere innhold, som oppsummering av Ungkaren 20 vs 40, Ylvis møter veggen og Åndenes makt fra TV Norge. Videre er det en hel mengde innhold fra andre aktører, som MTV, HBO, Discovery Channel og Animal Planet.Alt er fornuftig kategorisert og med et lettforståelig grensesnitt. Det er mulig å lete i innholdet etter kategori, alfabet og kanaler. Er du skuffet over tilbudet er det mulig å legge til egne streamingtjenester eller fjerne de som er der rett.
Slik kan du til slutt sitte med en komplett side over gode streamingtjenester til Iphone.

Sliter med NRK
Når vi går gjennom de forskjellige videoene fungerer det aller meste meget bra. Det går raskt og vi kan hoppe rundt i så godt som alle videoene enkelt. Problemet er videoene til NRK, som vi etter mange forsøk ikke har fått til å fungere noe i nærheten av tilfredsstillende.


 
Det er synd, all den tid NRK ser ut til å ha det mest komplette og verdifulle innholdet på tjenesten. Forhåpentligvis vil akkurat dette fungere bedre senere.

Ikke på 3G
En annen begrensning ved tjenesten er at det bare er mulig å se på videoene når du er koblet til trådløst nett. Det vil altså si at hvis du er på farten, utenfor en trådløs sone er tjenesten ubrukelig. Dette er selvsagt synd, siden det ofte er på bussen eller toget slike ting er nyttige. På den annen side er det komplett forståelig sidenen slik bruk av mobildata som regel vil medføre store regninger.

Vi må også nevne at VodTube har en ristefunksjon som gjør at den spiller et tilfeldig klipp. Artig, selv om dette forsåvidt ikke er den viktigste funksjonen i applikasjonen.
Programmet koster ikke mer enn 17 kroner via AppStore og er en fin måte å få korte og litt lengre videoklipp på Iphone på. Vi savner som sagt muligheten til å få brukt den på farten, og ikke minst at NRK-klippene fungerer.

Alt i alt gir vi en litt tvilende tommel opp.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen