Test

Lyntest av Opteron 250 dual

Som vi har sett på en del ganger tidligere er AMDs "Hammer"-prosessorer en rimelig unik prosessor, i og med at den skalerer nesten 100% i forhold til klokkefrekvens. Dette betyr at hvis man øker frekvensen på prosessoren med 10%, så vil man kunne forvente en ytelsesforbedring i praksis på opp mot 10%, så lenge programmene man bruker ikke er begrenset av skjermkort eller harddisk. Årsaken til dette er først og fremst den integrerte minnekontrolleren.

Det som skiller Opteron 250 fra Opteron 248 er utelukkende klokkefrekvensen. Opteron 250 opererer på en frekvens på 2400 MHz, mens Opteron 248 har 2200 MHz. Det betyr at i et dual-system har man 2 x 200 MHz mer å gå på med et Opteron 250-system i forhold til 248. Rask hoderegning skulle tilsi at dette ut i fra normal logikk skulle gi en ytelsesforbedring på ca 9 %.

Denne ytelsesforbedringen vil dog kun være gjeldende for applikasjoner som kun utnytter én prosessor. For de fleste programmer som utnytter SMP-funksjonalitet (et program utnytter flere prosessorer), vil gevinsten bli noe mindre. Dette fordi man ved bruk av to prosessorer som regel kun opplever 50-90% ytelsesforbedring i forhold til kun én prosessor.

Årsaken til at man sjelden vil se 100% ytelsesforbedring med to prosessorer i forhold til én, er fordi det koster ressurser å spre en prosess på to prosessorer. Man får et "administrativt overhead" som stjeler noen prosent ytelse. I tillegg er det ikke alle SMP-kompatible programmer som er programmert godt nok til at det klarer å utnytte to prosessorer fullt ut.

Takk til AMD som lånte oss prosessorene til test og Corsair som har levert minnemoduler til vår Opteron-testlab.

AMD Opteron 250   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen