Lynraske 8GB-kort på vei

Alternativ tekst manglerKampen om større kapasitet og høyere hastighet fortsetter i minnekortbransjen. Toshiba har nå kastet seg på SDHC (Secure Digital High Capacity)-standarden. Denne standarden ble utviklet av SD Card Associaton i år, og skal bestå av SD-kort med høyere kapasiteter enn 2GB.

Toshiba lanserte for to måneder siden et kort med en kapasitet på 4 GB, noe som holder til omtrent 1000 gjennomsnittlige musikkfiler i mp3-format.

Nå ser det ut som om Toshiba planlegger å sette kapasitetsrekord allerede til nyåret. Produsenten annonserte nemlig nylig at det kommer et nytt SDHC-kort på markedet allerede i januar. Kortet skal ha en kapasitet på hele 8 GB, og skal mest sannsynlig lanseres over hele verden omtrent samtidig.

Toshibas SDHC-kort skal være i klasse 4, som betyr at det leverer en skrivehastighet på mer enn 4 MB i sekundet.

Er harddisken sjanseløs?
Slik utviklingen går på minnekortfronten for tiden, ser det ut til at de som satser på harddisker i mobiltelefonene sine går en tøff hverdag i vente. Harddisker er nemlig både tyngre, dyrere å produsere og tåler mindre enn minnekortene, i tillegg til at de krever langt mer strøm.

(Kilder: Electropages, IT PRO UK, SDA)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen