Lynnedslag i telefonen

I slutten av juli ble rundt 15 mennesker skadd av et lynnedslag på den kinesiske mur, nord i Kina. At lynet slår ned i mennesker er ikke unaturlig, men årsaken til denne hendelsen er oppsiktsvekkende. Granskningen av hendelsen viser nemlig at nedslaget muligens skyldtes en telefonsamtale.

I forkant av nedslaget skal flere vitner ha sett en eldre mann ta opp telefonen sin for å ringe. Like etter at personen hadde fått kontakt, hørte de et brak, og samtlige ble slått i bakken av lynet.

Flere kinesiske eksperter har støttet opp om teorien om telefonens hemmelige tiltrekningskraft overfor lyn, og flere advarer mot å i det hele tatt ha telefonen på mens det braker løs.

Lignende hendelser er rapportert flere steder i Asia. Tidligere denne måneden ble to menn fra Korea drept av lynet. Ifølge nettstedet Telecomkorea hadde begge mennene mobiltelefoner på seg da lynet slo ned, men ingen av telefonene var i bruk.

Selv om begge ofrene hadde sine telefoner i bukselommen, ble det slått fast i politirapporten at mobiltelefonene var skyld i nedslaget. Også flere tidligere dødsfall er også knyttet opp til mobilbruk i tordenvær.

Det merkelige er at det enda ikke er rapport om noe lignende her i Vesten. Verken i USA eller Europa er det kjennskap til lignende hendelser, og spørsmålet er kanskje om mobiltelefonen er blitt en syndebukk for naturkreftenes vrede - eller menneskers uaktsomhet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen