Lynnedslag i mobilen

Bakgrunnen for advarselen er at det er rapportert om en rekke tilfeller hvor personer har blitt skadet når de har snakket i mobiltelefon under tordenstormer.

En av rapportene inneholder informasjon om en 15-årig jente som fikk alvorlige helseproblemer som følge av et lynnedslag i mobilen, og som fortsatt sitter i rullestol et år etter ulykken.

Legene ønsker å belyse problemet slik at ikke flere havner i samme situasjon som den 15 år gamle jenta.

Forsterker
Hvis ulykken først er ute, og lynet slår ned der du befinner deg, vil bruken av en mobiltelefon kunne gjøre skadeomfanget langt større enn uten bruk av telefon.

Legen Swinda Esprit ved Northwick Park Hospital i England forklarer dette med at motstanden huden har for lynnedslag blir forstyrret dersom du holder en metallisk gjenstand som en mobiltelefon idet lynet slår ned.

Forstyrringen kan ifølge Esprit føre til store indre skader, eller i verste fall til at du dør av skadene. Det skriver Sydney Morning Herald.

Når sommerstormene kommer inn over landet og tar med seg lyn og torden, bør du dermed passe på å ikke bruke mobiltelefonen før uværet har blåst videre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen