Lynkjapp trådløs filoverføring

Lynkjapp trådløs filoverføring

Legg mobilen på PC-en, og sekunder etter er filen overført.

Teknologien kalles TransferJet, og skal erstatte Bluetooth og Ir for overføring av filer mellom mobiltelefoner og mobiltelefon og PC. Hastigheten på overføringen er 375 Mbit/s. Det betyr at det tar ca ett sekund å overføre en MP3-fil.

Touch and go
Men det er ikke bare hastigheten som er spennende med denne teknologien. Også brukergrensesnittet er unikt. For å overføre filer mellom to enheter er det tilstrekkelig at sender og mottaker holdes mindre enn tre centimeter fra hverandre.

Bak den nye teknologien står et konsortium bestående av 18 selskaper, deriblant Sony, Samsung, Sony Ericsson, Canon, Casio, Eastman Kodak Company, JVC, Olympus, Pioneer, Panasonic, NTT DoCoMo, Sharp og Toshiba. Det er med andre ord grunn til å tro at også kamerabransjen vil bruke teknologien for overføring av innhold fra fotoapparat og videoopptakere til PC.

Klar om ett år
Teknologien forutsetter at det er bygget inn en sender/mottaker i telefonen, og at det er tilsvarende teknologi på PC-en. Men du trenger ikke kjøpe ny PC om du får tak på en mobiltelefon med TransferJet. Frem til teknologien blir standard i PC-er holder det at du skaffer en USB-mottaker.

Teknologien vil trolig komme på markedet allerede neste år, men vi har tatt en sniktitt på de første prototypene.

[wip4: video=301 width=540 align=left]

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 6GB


Jeg bruker mye data:

Telipol Fri 12GB


Jeg er superbruker:

Telipol Fri 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen