Lynet slo ned i mobilen til tolvåring

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Theodor Kvlaem (12) fra Bergen fikk sitt livs sjokk under tordenskrallet. Da han stod i døråpningen hjemme, slo lynet nemlig ned i mobiltelefonen hans, skriver Bergensavisen.

Kraftig støt
– Det så først ut som om lynet slo ned i nabohuset, men så fikk jeg et støt som kjentes ti ganger verre ut enn å få støt fra en stikkontakt, sier Theodor til avisen.

Tolvåringen forklarer at armen kjentes helt lammet, og at han var glovarm fra albuen og opp, og at området som var i kontakt med mobilen var knall rødt. Etter episoden var Samsung-telefonen til Theodor ødelagt.

De siste dagene har det vært mye tordenvær i Sør-Norge. Da kan det være lurt å trekke ut stikkontakten til TV-en, PC-en og annet elektronisk utstyr i huset, slik at det ikke blir skadet av lynnedslag.

– Folk er veldig flinke til å dra kontakten ut av de elektriske apparatene sine, uten engang å tenke på at lynet kan treffe mobiltelefonen, sier moren til Theodor, Esther Kvalem.

Liten vits i å slå av telefonen
Theodor sier til avisen at han ikke skal ha mobiltelefonen påslått neste gang det tordner. Men det kan det være til liten nytte, skal vi tro eksperter. En artikkel i British Medical Journal advarer mot bruk av mobiltelefon i tordenvær, men ikke fordi den er spesielt utsatt for å bli truffet av lynet.

Ekspertene mener nemlig at alle metallobjekter du bærer med deg når det lyner gir høyere risiko for å bli truffet av lynet. Dermed er det like farlig å gå med et nøkkelknippe som en mobiltelefon. Og siden mobiltelefonen ikke er knyttet til strømnettet når den ikke lader, har det ingenting å si om den er av eller på. Det lureste du kan gjøre er altså å la både mobil og nøkler ligge igjen hjemme når det er lyn i emming.

(Kilde: BA)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen