Feature Lynet Internett

(Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no)

– Vi er en gjeng med nerder

Lynet Internett satser utelukkende på tettbygde strøk og Oslo, men modellen er reproduserbar andre steder.

Nydalen/Tek.no: Det er en kald og gufsen januarmorgen, vi er på vandring langs Akerselvens øvre bredder i grålysningen. Her har det vært en eller annen form for industri i lang tid, og bygningsmassen vitner om en epoke som for lengst er forbi.

Her i dagens Nydalen er det andre ting som gjelder enn veverier og spikerverksteder, nå er det høyteknologi sammen med kjente og ukjente selskaper som holder til her på rekke og rad. Ett av disse selskapene er Lynet Internett.

Selskapet byr på fiberbaserte nettlinjer og har utfordret nettgiganter som Get og Canal Digital med sine løsninger. Totalt sett har de rundt 14 000 tilkoblede kunder i Oslo, hvilket gjør dem til en liten, men så absolutt tilstedeværende aktør.

Området rundt Lynets lokaler bærer et taust vitnesbyrd om tidligere tider.
Området rundt Lynets lokaler bærer et taust vitnesbyrd om tidligere tider. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Likevel, det er veldig mange som ikke har hørt om Lynet Internett. Akkurat det er det mange grunner til, men de som har hørt om dem står ifølge Lynet Internett selv omtrent på døren og ber om å få lov til å bli kunder. Vi har tatt turen innom dem for å se hva hele greia dreier seg om.

Pantsatte morens garasje

– Selskapet ble stiftet i 2008. Grunnleggeren Christian Moen jobbet ved siden av studiene samtidig som han tok opp fullt studielån. Med midler akkumulert under studietiden kunne oppstarten av bedriften og de første utbyggingene finansieres. Han stiftet selskapet mens han bodde og jobbet på boligstiftelsen her i Nydalen. På den tiden studerte han på BI og driftet studentnettet. Her oppdaget han hvor rasjonelt det nettet var bygget og hvor enkelt man kunne drifte et nett til flere hundre studenter, forteller forretningsutvikler Ole E. Pedersen i Lynet Internett.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (23)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen