Lykke til med å skrive noe i denne Mac-fonten
Teknofil
(Bilde: Greg Barbosa/Twitter/montasje)

Lykke til med å skrive noe i denne Mac-fonten

Passer nok bare for de som elsker Apple.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du er helt sikkert klar over at det finnes et hav av merkelige fonter der ute, og at ikke alle er like lesbare. Du skal imidlertid være veldig god for å tyde denne fonten, laget i anledning Mac-ens 30-års-jubileum.

Samtlige Mac-modeller inkludert

Fonten inkluderer omrissene av bortimot samtlige Mac-modeller som er kommet gjennom tidene. Men selv om nesten alt fra den aller første Mac-en og frem til vår tid er representert, finner man ikke den nye Mac Pro blant tegnene.

Alle tegnene må frembringes ved hjelp av særegne tastaturkombinasjoner, så du kan ikke egentlig skrive normalt med fonten. Det du imidlertid kan gjøre, er å kopiere enkeltmodellene fra OS X Font Book-appen og deretter lime dem inn i et dokument.

Her er et større utvalg av de forskjellige tegnene. Vi ser blant annet noen av de aller tidligste Mac-ene.
Her er et større utvalg av de forskjellige tegnene. Vi ser blant annet noen av de aller tidligste Mac-ene.Foto: Greg Barbosa/Twitter

Vi snakker altså ikke om en font i den forstand at maskinene er omformet for å ligne bokstaver, men spesielle tegn som er organisert som en egen font og kan brukes til andre formål. Mange vil nok mene at en slik font er en smule, vel, ubrukelig. Men så er den jo heller ikke ment som en konkurrent til andre fonter; den markerer et jubileum.

Apple er involvert

Apple har — kanskje ikke så overraskende — noe med saken å gjøre. Det er nemlig iOS-utvikleren Greg Barbosa som har gjort verden oppmerksom på en prøveversjon av fonten. Om Apple selv vil lansere den offisielt gjenstår å se, men om du har lyst til å prøve den kan den lastes ned her fra Apples hjemmeside.

Apple gjør endringer:
Fremover blir Apple TV viktigere enn iPod »

(Kilde: Gizmodo, Twitter)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen