Lydplanke fra datagiganten

Asus er best kjent for sine bærbare PC-er og andre datakomponenter, men den taiwanske giganten har et bredt produktspekter på samvittigheten. Nå er Asus også på banen med en såkalt lydplanke, altså en kompakt høyttaler ment for plassering under skjermen, som prøver å skape surround-lyd.

Produktet har fått navnet Cine5 og benytter seg av seks høyttalerelementer og en teknologi kalt Embracingsound for å produsere den surround-aktige lyden.

Det litt spesielle med Cine5 er den kompakte utførelsen – så vidt vi vet finnes ingen eksisterende produkter av denne typen som er såpass fysisk små. Det gir seg naturligvis også utslag i noen fysiske utfordringer og ikke minst begrensninger.

Produktet retter seg mot bruk med stasjonere og bærbare PC-er, så vel som Mp3-spillere, men det bør ikke være noe i veien for å bruke den med mindre TV-apparater heller.

Tilkoblingene viser imidlertid at dette produktet først og fremst er rettet mot "PC-bruk", i og med at vi finner 3,5 mm minijack-innganger for front, bak, senter og side – tilsvarende utgangene på de fleste PC-lydkort.

Det holder imidlertid å bruke stereo-inngangen (front), da systemet er i stand til å "oppskalere" fra stereo til surround. Hvor bra det fungerer i praksis gjenstår som vanlig å høre.

For en demonstrasjon av Cine5, ta en titt på videoen nedenfor.
Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Det er foreløpig ikke kjent hva produktet vil koste eller når det blir tilgjengelig i butikkene her til lands. Asus har også planer om å lansere en versjon av planken som leveres med subwoofer.

Les også: TEST: Tre lydplanker fra Philips

(Kilder: Techinstyle, Tweaktown)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen