Lydkort

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Integrert vs dedikert

Lydkortmarkedet er ikke lengre hva det var, i alle fall ikke om man ser litt godt tilbake i tid. Lydkort er noe som færre og færre bryr seg om, og ikke uten grunn. Lydløsningene som ofte er integrert på dagens hovedkort har gått gjennom en meget stor utvikling. Mange av dagens løsninger kan hevde seg helt på høyden. Hvis du allerede har et hovedkort med integrert lyd, bør du altså vurdere om du er fornøyd med dette eller om du vil ha noe bedre. For svært mange vil de integrerte lydkortene være helt greie. Hvis du derimot ikke har lydkort allerede, eller vil oppgradere, er det bare å lese videre.

Generell bruk

Hvis du egentlig bryr deg pent lite om kvaliteten på lyden er det ingen grunn til å bruke mer enn nødvendig på lydkort. TerraTec Aureon 5.1 PCI er et helt greit lydkort. Dette kortet kan plukkes opp til rundt 130 kroner. Sørg for å ha et ledig PCI-spor i maskinen før du handler!

Vi har også lyst til å trekke frem det meget spennende Asus Xonar DX/XD. Dette kortet har en relativt hyggelig pris på snaue 600 kroner, samtidig som lyden er veldig god.

Spillbruk

For de som prioriterer spilling, er det et kort som skiller seg godt ut, nemlig Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion. Dette kortet benytter Creatives feteste lydprosessor – X-Fi-brikken samtidig som det har et meget hendig frontpanel. Prisen ligger på rundt 1500 kroner.

Ren stereobruk

Om det er lyden i to kanaler som står i fokus så har Asus et svært spennende kort med blant annet innebygget hodetelefonforsterker. Dette er Xonar Essence STX. Vi har ikke hatt gleden av å prøve dette kortet selv, men kortet kommer svært godt ut i alt av omtaler, samtidig som det lovprises rundt på en rekke diskusjonsarenaer.

Filmbruk

En meget spennende løsning som dessverre koster en del kroner er Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe. Dette kortet er godt egnet til både film- og musikkbruk. Her har du blant annet muligheten til å sende lyden via HDMI, om det skulle være ønskelig.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen