Lycoris med Linux på Tablet PC

Lycoris har plantet et nytt alternativ av operativsystemer for Tablet PCer. I lys av den offisielle lanseringen av Tablet PCer i 2002, kom Windows XP Tablet PC Edition fra Microsoft og til høsten når IBM leverer sine første produktmodeller av tablet pcer, har "Store Blå" varslet egenutviklet programvare for gjenkjenning av håndskrift. Som en frisk vind i varmen kommer Washington-baserte Lycoris med en plattform-løsning for Tablet PCer.

Det nye produktbarnet heter Desktop/LX Tablet Edition og koster 400 kroner. Forhandlere vil nå ha et alternativ til rimeligere enhetsløsninger og spare 1000 kroner i lisenspenger for hver solgte enhet, oppgir Jason Spisak, VP for markedsutvikling i en pressemelding.

Desktop/LX Tablet Edition er en typisk løsning for såkalte frittstående Tablet PCer uten innebygget tastatur. Input av data foregår med berøring fra en stylus (pekepenn) mot et grafisk grensesnitt på LCD-skjermen. Det arrangerte tastatur-oppsettet kalles "virtuell tastatur" og opptar omtrent halvparten av skjermbildet horisontalt, med 101 ordinære taster. Gjenkjenningsteknologien for touchscreen er navngitt Tablet XGalaga. Av andre innbakte løsninger i Desktop/LX er det et avansert strømstyringsmeny med enkel tilgang fra oppgavelinjen. Av tilrettelagte funksjoner kan brukeren tidfeste strømsparingstiltak med dvaletilstand og tilsvarende elementer som finnes under Windows XP.

I produktpakken følger nettleseren Mozilla med støtte for Java/JavaScript, Flash og RealPlayer. Til redigering av bilder følger bilderedigeringsprogrammet GIMP. GIMP er et utstrakt verktøy for bilderedigering i open source-miljøet til Linux/Unix og finnes i kjente distribusjoner fra RedHat og Debian.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen