Lurt å tilby pakkepris på data

Så og så mange megabytes, for så og så mange kroner; Pakkepris på datatrafikk kommer til å bli langt mer vanlig å se på det norske marked i tiden fremover. Det tror i alle fall mobilanalytiker John Strand i Strand Consulting.
 
Han tror nemlig at ulike modeller for datatrafikk vil gagne både kundene og operatørene/leverandørene av mobilt bredbånd, ifølge Teleavisen.
 
Ulike behov
Det er ofte stor forskjell på om du surfer på mobilen din, eller om du bruker PC-en din, når det gjelder hvor mye datatrafikk du genererer. For mobilsurfere vil det kanskje være langt mer attraktivt å betale en viss sum for et bestemt antall megabytes i måneden, framfor å tegne et relativt dyrt mobilt bredbåndsabonnement som gir fri nedlastning. Det hevder i alle fall Talkmore, som nylig lanserte pakkepris på data som en tilleggstjeneste til mobil.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 
Det vanligste blant mobilt bredbåndsleverandørene er å tilby måned- eller ukeabonnement til kundene. Strand påpeker imidlertid at det finnes flere gode alternativer til hvordan prisstrukturen for datatrafikk kan se ut.
 
- Vi begynner å se flere måter å gjøre dette på; ikke bare som månedsabonnement eller ukeabonnement, men også som dagsabonnement eller forhåndsbetaling av en spesifisert datamengde for nedlasting, sier Strand til Teleavisen.
 
24-timers surfing
Den danske operatøren TDC har lansert et mobilt bredbåndsabonnement som gir kunden mulighet til å surfe ubegrenset i 24 timer, for kun 29 danske kroner (35 norske kroner). Noe tilsvarende har vi foreløpig ikke i Norge, men Ice.net kan tilby ukeabonnement til 175 kroner per uke. Flere operatører og tilbydere av mobilt bredbånd i Norge, har lansert abonnementer med en viss mengde mega- eller gigabytes, som et tilskudd til ”fri bruk”-abonnementene.
 
I Spania, har operatøren Simyo gjort det billig å surfe litt hver dag, men gradvis dyrere, jo mer du surfer på mobilen. Som Simyo-kunde betaler du nemlig kun 9 eurocents – 80 norske øre – per megabyte inntil du når en grense på 11 MB. Overstiger du grensen, blir det over ti ganger så dyrt; Da må du nemlig betale 99 eurocents – tilsvarende 8,80 kroner – per megabyte.
 
Strand tror stadig at mobilt bredbånd i stor grad vil komme til å erstatte tradisjonelt bredbånd i tiden som kommer, selv om norske leverandører som tilbyr både tradisjonelt- og mobilt bredbånd, føler at begge utfyller ulike behov hos kundene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen