Lur tyven med jukse-TV

Antall villa-innbrudd i Norge har økt med 15 prosent det siste året. Det skjer 70 innbrudd hver dag. Østeuropeiske bander står bak mange av dem. Ubedne gjester kan skremmes bort ved å sette tidsbryter på lamper som slår seg automatisk av og på. En annen metode er å la radioen stå på. En tredje medtode er jukse-TV.

La naboen ta støyten!
En jukse-TV er en lyskilde med innebygde, strømsparende LED-pærer som simulerer flimrende TV-lys. Den spesielle lampen etteraper lyset fra virkelige TV-apparater. Hensikten er å lure tyven til å tro at du er hjemme, slik at han heller finner seg et annet offer. Jukse-TV-en slår seg automatisk på og av.

Bruker dataprogram
Jukse-TV-en fra det amerikanske selskapet Fake-TV (www.faketv.com) bruker et dataprogram til å simulere TV-apparatenes lys- og fargeskifter når bildet panorerer, zoomer og bytter scene. Det skal ikke være mulig å se forskjell. Men pass på: Hvis Fake-TV plasseres slik at den er synlig utenfra, kan du lett bli avslørt.
Bedre enn TV-en
Det er bedre å bruke jukse-TV enn vanlig TV til å skremme bort tyven:
•  TV-apparatet må stå på hele tiden fordi det ikke kan slås av og på med tidsbryter.
•  TV-apparatet kan være brannfarlig når det står på uten tilsyn. Det gjelder også flatskjermer.
•  TV-apparatet bruker mye strøm. Fake-TV bruker nesten ikke strøm.

Kostar 300 kr
Fake-TV er billig tyveriforsikring. Det koster 40 dollar, eller omlag 250 kroner med norsk moms. Frakt kommer i tillegg.
Den amerikanske modellen selges ikke på denne siden av Atlanteren. Men den 15. september kommer en europeisk, CE-godkjent modell med 220 volts adapter. Men Fake-TV i huset, kan du i hvert fall trygt reise bort i høstferien.

Gjør huset til en festning
I mellomtiden bør boligen sikres som best du kan. En ekstra FG-lås (forsikringsgodkjent) på hver inngangsdør er smart, og det er også gode naboer: Be naboen om å ta seg av aviser og post, og å holde et øye med boligen i din ferie - og gjør det samme for ham. Da slipper du å oppleve at også den nye jukse-TV-en er stjålet når du vender hjem igjen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen