Lunken mottakelse for Galaxy S4

Lunken mottakelse for Galaxy S4

Samsung-aksjen falt etter nattens lansering av selskapets nye toppmodell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den sør-koreanske elektronikkgiganten Samsung lanserte i natt norsk tid sin nye toppmodell, Samsung Galaxy S4. Lanseringen var lagt til Radio City Music Hall i New York, og det at lanseringen ble lagt til USA blir av mange sett på som et tegn på at Samsung nå går etter Apple i Apples eget hjemmemarked. Samsung er nemlig verdens største mobilprodusent, men i USA er det fortsatt Apple som innehar førsteplassen.

Det nye flaggskipet fikk imidlertid en lunken mottakelse blant investorer og analytikere. I Seoul sank aksjekursen med 2,6 prosent etter lanseringen, ifølge Yahoo Finance. Et lignende fall i aksjekursen skjedde imidlertid også etter fjorårets S III-lansering.

– De fleste av funksjonene var allerede ventet. Det var ikke så mange positive overraskelser. Det meste var allerede kjent gjennom lekkasjer – skjermstørrelsen, prosessoren, smart pause og øyescrolling – for noen dager siden, sier analytiker ved Stanford Bernstein Mark Newman til Yahoo Finance.

Samsung-aksjen har steget jevnt og trutt den siste måneden før lanseringen, og analytikere tror at aksjefallet har å gjøre med at mange nå har solgt unna for å ta fortjenesten.

Samsung Galaxy S4 ligner mye på S III utseendemessig.
Samsung Galaxy S4 ligner mye på S III utseendemessig.

Kraftige spesifikasjoner

Den nye Samsung-toppmodellen har naturlig nok fått enda kraftigere maskinvare sammenlignet med forgjengeren Galaxy S III, og den har også fått en større skjerm – 5 tommer mot tidligere 4,8 tommer. Likevel er telefonen ikke blitt større, på grunn av at rammen rundt skjermen er mindre.

Det er imidlertid på programvaresiden Samsung forsøker å differensiere seg fra konkurrentene. Den nye modellen har blant annet fått automatisk stopp av videoavspilling når du tar øynene vekk fra telefonen, den har noen ganske innovative kamerafunksjoner som kombinerer bilder fra både front- og bakkamera, og den lar deg betjene skjermen uten å berøre den.

– Mer gimmick enn innovasjon

Enkelte analytikere stiller spørsmål ved om S4 er innovativ nok.

– Overfloden av nye funksjoner er steg i riktig retning, men de kan ses på mer som gimmicker enn noe som endrer spillereglene. På det nåværende tidspunkt virker det som Samsung prøver å overgå konkurrentene med en masse nye funksjoner, sier telekomanalytiker Jan Dawson i Ovum til Reuters.

Han tror Samsung for øyeblikket kan lene seg på det faktum at de har overlegent størst markedsføringsbudsjett og at konkurrentene ikke har gjort noen større anstrengelser på programvaresiden.

Vårt søsternettsted Amobil.no har kikket på telefonen. Her kan du lese Amobils førsteinntrykk av Samsung Galaxy S4.

Les også: Samsung vil til topps i USA

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen