Lumix DMC-FZ4 og FZ5 fra Panasonic

Se større bilder i produktguiden

De to nye kameraene i Lumix DMC-FZ-serien er ganske like, men skiller seg utseendemessig fra hverandre ved at FZ4 er sølvfarget, mens FZ5 er svart. FZ5 har også fått større en skjerm på 1,8 tommer.

Begge kameraene har, som forgjengeren, 12x zoom. Dette er et enormt zoom-område. Dessverre har ikke Panasonic lagt vekt på vidvinkelområdet, så største vidvinkel er tilsvarende 35mm på FZ4, og 36mm på FZ5. Vi synes at med 12x zoom, kunne de godt spandert på seg i hvert fall 28mm på det videste. Det er mye mer brukbart enn alt over 300mm.

Til tross for at dette ikke er blant de minste kameraene du kan få, har Panasonic valgt å bruke en veldig liten sensor, noe som fort kan gi en del støy på bildene, særlig på FZ5 som har høyest oppløsning. I et kamera av denne størrelsen burde det vært mulig å sette inn en større sensor, og dermed forbedre bildekvaliteten.

Begge kameraene kommer med optisk bildestabilisator. Det er en meget nyttig funksjon, særlig på lange brennvidder, og omtrent uunnværlig hvis du skal ta bilder på maks tele uten stativ.

Se større bilder i produktguiden

Panasonic bruker optikk fra legendariske Leica. Det lover bra for skarphet og bildekvalitet generelt, men vi har sett at Leica har solgt seg billig noen ganger, og navnet er ikke lenger noen garanti for ypperste kvalitet. Til Panasonics og Leicas forsvar skal det sies at topp leica-optikk er alt for dyrt til å putte i et slikt kamera, og man kan derfor ikke forvente det aller ypperste.

Det er mange manuelle innstillingsmuligheter på kameraet, så det bør tilfredsstille de som ønsker kontroll over fotograferingen selv.

Bildene vi har fått av kameraene, særlig FZ4, mistenker vi for ikke å være korrekte, så de må tas med et forbehold.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen