Lukt når mamma ringer

Samsung, en av de store innovatørene innenfor polyfoniske ringetoner i sin tid, innser at tiden da ringetoner avgjorde mobilkjøpet er over. Muligheten til å kunne ha mp3 og aac-lyder som ringetone har gjort at ringetonemarkedet tørker ut, og spesielt polyfoniske ringetoner forsvinner. Tørket har ført til at Samsung nå har tatt på seg idéhatten og kommet opp med noe helt nytt; ringelukt.

Nettstedet Mobiledia kan nemlig melde at Samsung har tatt patent på det å spre lukt fra mobiltelefonen. Patentet, som skal ha blitt innvilget ganske nylig, skal også gjelde for muligheten til å kontrollere mengde og type lukt, samt muligheten til å bytte væskebeholder.

For å kunne spre lukt, så skal telefonen bruke trykkflasker for å kunne lagre èn eller flere lukter. Lukten spres ved en innkommende samtale eller ved at brukeren selv trykker på utløsermekanismen.

Det gjenstår imidlertid et par hindere før Samsung kan la oss overbevise med sine duftferdigheter. For det første vil en liten luktflaske sammen med utløsermekanisme ta ganske mye plass, og det i et mobilmarked der telefonene blir stadig mindre og tynnere. For det andre vil det å distribuere luktflasker verden over bli en svært kostbar affære, med mindre det blir en standard som flere produsenter bruker. Og for det tredje, parfymelukten som telefonen slipper ut kan sette seg i både telefonen og brukerens egne klær.

Så om ringelukt slår gjennom, så bør du kanskje tenke deg om et par ganger før du setter telefonen til å slippe fiselukt hver gang bestemor ringer.

(Kilder: Mobiledia, Ringtonia)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen