Luksus-Nokia kommer til Norge

Nokias eget luksusmerke, Vertu, har hittil fått nokså lite oppmerksomhet i Norge. Men nå blir det andre boller, når finnenes svindyre luksusmerke skal erobre nordmennenes lommebøker.

- Vi selger titusener av telefoner hvert år, og målet er å selge hundre tusener telefoner i året. Men det kan ta ti år før vi har solgt én million modeller, sier Vertus overhode, Alberto Torres, til den finske avisen Kauppalehti.

Aldri har vel funksjoner spilt så liten rolle hos en mobiltelefon som hos Vertu-modellene. Dette er et telefonmerke med design og ikke minst utsmykninger i høysetet.

En av de seneste modellene i Vertu-serien, Vertu Signature, kan skryte av materialer som rustfritt stål, platinum og 18-karats gull.

For ordens skyld kan vi også nevne at Vertu Signature måler 12,2 x 4,2 x 1,5 centimeter. Telefonen er ikke bare høy, men også en skikkelig tungvekter på 196 gram.

Hvis du lurer på hva slags spennende funksjoner Vertu Signature har, kan vi avsløre at den har så godt som ingen ting under dekselet. Du kan riktignok ringe, sende SMS og surfe via WAP med den. Jo, også har den vibrering, men det er stort sett alt.

Det er lov å håpe på at Nokia kommer med en ny og litt mer oppdatert Vertu-modell til sommeren. I følge Reuters skal finnene nemlig lansere sitt Vertu-merke i de nordiske landene i juni i år.

Flere norske distributører har for øvrig hatt Vertu-modeller på sine lister tidligere. Men den senere tid har Vertu forsvunnet fra listene, og det har ikke vært mulig å få tak i modellene her til lands.

Når Vertu-modellene snart kommer for fullt i Norge, vil du neppe få tak i de til én krone med kontantabonnement på Rimi. For det første selges ikke Vertu-modellene gjennom forhandlere slik som Nokias vanlige telefoner. For det andre ligger prisen på Vertu-telefonene på mellom 30 000 og 135 000 kroner.

(Kilder: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen