TEST: LowePro Messenger 180 AW

Test LowePro Messenger 180 AW

En gammel traver fornyer seg

LowePro er ikke lenger det trauste valget.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Innvendig

Vurdering:

Lokket på hovedrommet i denne bagen er et kapittel for seg. Det er ganske langt, og dersom bagen ikke er stappet full vil det stikke godt nedenfor bagen på fremsiden, når det er lukket. Det høres kanskje ut som en feil, men det er gjort med hensikt, og er faktisk ganske smart. Skal man stappe en jakke eller noe annet stort ned i bagen når den allerede er full, vil lokket kunne holde det på plass på toppen av fotoutstyret.

I tillegg er lokket hengslet, slik at du kan brette den ytterste delen av det inn under resten, og feste det med borrelås. Da blir lokket ikke bare mindre og mer praktisk, men også stille. I det som da blir ytterst i flappen sitter det nemlig en kraftig magnet, og det samme gjør det i ytterveggen av frontlommen. Faktisk er det tre stykker der, slik at du har litt valgfrihet for hvordan lokket skal lukkes. Løsningen er definitivt fiffig, men ikke uten svakheter. For det første er en slik lukkemekanisme så stillegående i praktisk bruk at det essensielt er fritt fram for lommetyver. For det andre sitter ikke lokket like fast som det ville gjort med borrelås.

Disse magnetene er for øvrig ganske kraftige saker, og kan i teorien påvirke ømfintlige ting som ligger i frontlommen. Uten å tenke oss om la vi fra første dag kredittkort og slikt i denne lommen, like ved magnetene. Hittil har vi ikke merket noen effekt, men det trenger ikke bety at det ikke kan være noen effekt.

En annen fin detalj med lokket er de små ekstra stoffbitene som er festet på hver side akkurat der det er festet til resten av bagen. Her dannes det på andre bager ofte små åpninger som regn og støv kan slippe inn, men disse små klaffene ser så vidt vi kan se ut til å hindre dette til en viss grad.

Frontlommen inneholder noen mindre lommer til småting, i et tynnere og glattere stoff enn resten av bagen. De fungerer greit, men kan ikke lukkes på noe vis, og med litt aktivitet kan dermed småting finne på å flytte seg rundt om i frontlommen.

Selve frontlommen har en glidelås som går litt ned på begge sider, slik at tilgangen blir enklere. Glidelåsen har to hoder, og kan dermed åpnes i begge retninger. Bagens ytterstoff danner en ganske stor kant rundt hele ytterlommen, og denne ser vi ikke helt poenget med. Ville det ikke vært bedre med en mindre kant og en større lomme?

I hovedrommet finner vi også slike smålommer: En på hver side, og en med glidelås i bagens "rygg". Sistnevnte er fin til pass of billetter og slikt, og er den tryggeste av lommene i bagen, slik vi vurderer det.

Hovedrommet er godt bstrukturert, men en smule trangt. Skilleveggene som følger med er av den litt tynne og mye sorten, i stedet for de tykke og stive som lenge har vært mer vanlig. Det gjør ingen ting, i dette tilfellet. Skilleveggene har klaffer i hver ende, slik at optikken får noe mykt å stå på nederst, og mer av vekten fordeles ut mot bagens sidevegger øverst. Dette trekker imidlertid veggene litt inn mot midten, og kan gjøre at bagen oppleves som trangere enn den egentlig er.

Sideveggene er uansett godt festet og fungerer stort sett greit. At de er mye er en bonus for når bagen ikke er full - da er den langt mer fleksibel enn tilsvarende bag med stive skillevegger ville vært.

Det er ikke mange seriøse problemer eller mangler å finne på LowePro Messenger 180 AW, men vi savner noen småting. For eksempel ville det vært bra med borrelåslukking, evt glidelås, på enkelte av smålommene, slik at minnekort eller batterier ligger litt sikrere i bagen.

Vi skulle også gjerne sett at LowePro hadde utnyttet enkelte muligheter litt bedre. For eksempel er det ingen lommer i lokket, overhodet. Her kunne det vært fint å ha noen smålommer til minnekort, kredittkort eller notatblokk, bare for å nevne noe.

Noe plass til å sette en liten netbook, ultrabook eller nettbrett er det bheller ikke i Messenger 180 AW, og det skulle vi gjerne hatt. Det blir mer og mer behov for å ha med seg noe slikt blant fotografer, i tillegg til selve fotoutstyret, og det skulle vi gjerne sett LowePro ta høyde for i denne bagen.

Lowepro Pro Messenger 180 AW

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen