Lover super-Java

Hitachi presenterte nylig en prosessor for mobiltelefoner som kan komme til å revolusjonere Java-spilling på mobilen. Den nye brikken kommer til å firedoble Java-ytelsen i forhold til dagens mobiltelefoner, og åpner muligheter for mer avanserte spill med innebygde videoer og 3D av det lettere slaget.

Hittil har spill på mobiltelefoner kun oppnådd en bilderate på 10 bilder per sekund. Dette er omtrent en femtedel av det dagens grafikkort for PC kan klare. Den nye brikken fra Hitachi skal visstnok kunne klare å oppnå en bilderate på 46 bilder per sekund, noe som faktisk er sammenlignbart med hva Playstation 2 presterer i dag.

Også strømforbruket er redusert betraktelig. Ifølge Hitachi vil den nye brikken redusere strømforbruket med utrolige 90 prosent, noe som vil gjøre at man kan spille flerfoldige ekstra timer på mobilen uten at den går tom for strøm.

Spillindustrien ser med fryd på utviklingen ettersom det annonseres stadige flere grafikkbrikker for mobiltelefoner. Og det er heller ingen tvil om at det er penger å hente. Analytikere regner med at et voksende antall brukere etterhvert vil bruke telefonen som sin viktigste spillkonsoll. Andre vidunderbrikker er dessuten allerede på vei, som for eksempel OMAP2 og Imageon 2300.

Når Hitachis brikke vil begynne å til mobilprodusenter er usikkert. Den harde konkurransen i maskinvare-markedet burde tilsi at vi ikke må vente for lenge.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen