Lover Sony for mye?

Sony sparer ikke på kruttet når de nå lanserer sine to nye videokameraer, HDR-CX505VE og HDR-CX520VE. I pressemeldingen finner vi nemlig strofer som "den beste bildeytelsen noen gang, under alle typer opptaksforhold" og "førsteklasses bildekvalitet i dårlig belysning". Stemmer dette er det selvsagt grunn til å juble, men vi velger å være litt forsiktig optimistiske, inntil testen foreligger.

Åhsså sint!
Åhsså sint!

At de nye kameraene er lekre greier kan ingen nekte for, og det er ikke bare på utsiden disse videokameraene har det lille ekstra. Her finner man nemlig innebygget GPS, berøringssensitiv skjerm på 3 tommer (7,6 cm), ansiktsdetektering og Sonys nye optiske bildestabiliseringssystem som arbeider i tre akser, dvs vertikalt, horisontalt, og vridning om den optiske aksen. Sony lover her 10x mindre rystelser, men nevner ikke hva sammenligningen er eller hva denne noe merkelige måten å angi det på skal bety.

Når Sony tør å gå så kraftig ut som de gjør angående bildekvaliteten, så er det i følge dem selv på grunn av en egenutviklet CMOS-brikke som visstnok skal være dobbelt så lyssensitiv som andre CMOS-brikker. Nedenfor ser du Sonys egen sammenligning av disse:

Tradisjonell CMOS
Tradisjonell CMOS
Med Exmor R CMOS
Med Exmor R CMOS

Som ekstrautstyr kan man også få en egen DVD-brenner som kan kobles til kameraene og brenne ut videoopptakene direkte, uten at man trenger en PC.

Forskjellen mellom de to modellene er liten, og består av 10x optisk zoom på lillebror CX505VE mot 12x på CX520VE, samt at sistnevnte får 64 GB innebygget minne, mot 32 GB i den rimeligste modellen. Begge to får støtte for minnekort av Sonys egen noe sære standard. Begge videokameraene er like store, og veier 370 gram.

Oppdatering: Vi har nettopp fått vite fra Sony at det hadde sneket seg inn en feil i pressemeldingen: Begge modellene har 12x optisk zoom, så eneste forskjell mellom dem er da altså størrelsen på det innebygde minnet.

Videokameraene vil finnes i norske butikkhyller i august, og veiledende pris blir kr 10500,- for HDR-CX505VE og kr 11400,- for HDR-CX520VE.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen