Lover SMS til 3 øre


Dekningen til T3-nettverket, grønn er utendørs og gult er innendørs

De siste års juridiske fekting mellom Telenor og Teletopia kan i beste fall beskrives som David versus Goliath. Mens det lille knøttselskapet Teletopia har kjempet i årevis for å kunne få tilby SMS til langt under markedspris, har statsgiganten Telenor brukt alle tilgjengelige midler for å få forhindret satsingen.

Da Telenor tidligere i år takket være en anke klarte å stoppe Teletopias planlagte tjeneste for ørtende gang, sa administrerende direktør Robert Hercz seg lei av det juridiske sirkuset og erklærte at han hadde gitt opp håpet om å få tilby det norske folk billig SMS. Som det senere skulle vise seg, var dette imidlertid bare en midlertidig pust i bakken før operatøren kom desto sterkere tilbake.

Teletopia kunne nemlig tidligere i år annonsere at de ville sette opp Norges tredje mobilnettverk, i ettertid bedre kjent som T3. Siden Telenor er statlig tvunget til å tilby bruk av nettverket sitt i områder uten dekning, trenger T3 kun dekke en brøkdel av den norske befolkningen og Teletopia kan dermed enkelt og greit la kundene sine bruke Telenors nettverk i resten av landet.

I dag kom den offisielle lanseringen av T3, og det er nok en gang priser som står i fokus - usedvanlig lave priser. Man betaler 3 øre per melding man sender til alle Teletopia-brukere og 43 øre minuttet for meldinger til andre nettverk. Ringeprisen skal ligge på latterlig lave 39 øre per minutt for ringing til fastnettet og andre Teletopia-brukere, mens man betaler 1,39 i minuttet til andre nett.

Teletopia vil til å begynne med satse på salg av kontantkort, og lover at de første T3 kortene skal være tilgjengelige for kjøp i Telebutikkene i Oslo allerede fra 11. oktober. - Dette tilbudet er skreddersydd for unge brukere som har et kontantkort fra Telenor eller Netcom i lomma, forteller Hercz til Dagbladet.

Uheldigvis har ikke T3 dekning utenfor Oslo-området i dag, og man må derfor ha et ekstra kontantkort liggende når man beveger seg utenfor byen. Teletopia skal nemlig ennå være i omstendelige forhandlinger med Telenor angående bruk av sistnevntes nettverk. Aner vi et aldri så lite déja vu?


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen