Danske Lumigon T1 kommer med tokjerneprosessor og Android 4.0. (Foto: Lumigon)
Danske Lumigon T1 kommer med tokjerneprosessor og Android 4.0. (Foto: Lumigon)

Lover nordisk mobil i februar

Etter store forsinkelser, skal en oppgradert Android 4-versjon av Lumigon være like om hjørnet.

Mobiltelefonen Lumigon T1 ble presentert for første gang på Mobil World Congress i februar 2010, etter å ha vært under utvikling i lang tid. Etter den store lanseringen for snart to år siden, har imidlertid ingen hørt noe mer fra selskapet.

Helt til i går. Da publiserte plutselig Lumigon en oppdatering på sine Facebook-sider, hvor de annonserte at telefonen nå var oppdatert med "den nyeste teknologien", og at den i tillegg til noen "kule nye funksjoner" vil få Android 4.0 – også kalt Ice Cream Sandwich.

Lumigons grunnlegger Lars Gravesen uttaler til nettstedet ComOn at telefonen skal være klar den 27. februar. Telefonen skulle egentlig vært ute den 20. oktober i 2010.

17 millioner og utallige forsinkelser

Totalt skal Lumigon ha brukt mer enn 17 millioner kroner på utviklingen av telefonen. Blant investorene finner vi blant andre de to nordmennene Otto Kalvø og Jan Gunnar Næss

Det refereres til telefonen allerede i 2007/2008-regnskapet til Lumigon, hvor det står at "Markedsføringen ventes igangsatt i inneværende regnskapsår". I regnskapet to år senere står det at markedsføringen er igangsatt, og at man forventer å starte salget i første kvartal 2011. Men nok en gang ble prosjektet forsinket.

- Ja, det har vært en hard kamp. Vi har skullet slåss med kinesiske leverandører, og rote med patentsaker og folk som stjeler våre ideer. Men særlig det at vi har måttet skifte plattform underveis. Det hadde vi ikke regnet med, forteller Gravesen til ComOn.

Ny og kraftigere innmat

Den opprinnelige Lumigon T1-mobilen var utstyrt med en Freescale-prosessor, men på grunn av problemer med å få denne til å fungere som den skulle måtte Lumigon bytte til en annen prosessor levert av Qualcomm. Dermed måtte mye av programvaren til telefonen skrives om.

Den nye Lumigon-mobilen skal være utstyrt med en prosessor med to kjerner.

I tillegg til at Lumigon T1 ifølge produsenten skal utmerke seg designmessig, skal den også ha en del funksjoner du ikke finner på andre mobiler. Telefonen skal blant annet fungere som en universalfjernkontroll, slik at du kan styre for eksempel tv-en og hjemmekinoanlegget ditt – uavhengig av om komponentene bruker infrarøde signaler (IR) eller radiosignaler.

Telefonen skal også kunne kobles til en tv via HDMI og brukes som en "pc" til nettsurfing. Dette er imidlertid noe som var unikt første gang vi hørte om telefonen, men ikke i dag. HDMI er i dag ganske vanlig på mobiltelefoner, og Motorola har en lignende løsning for å kunne surfe på nett eller se film på tv-en via mobilen. 

Les også:

(Kilde: ComOn)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen