Lover mye

I en pressemelding som tikket inn til redaksjonen nå nettopp presenterer Epson to nye multifunksjonsskrivere, sammen med en del løfter som kan vise seg å være riktig så interessante dersom de skulle vise seg å holde stikk. Ikke bare lover Epson at begge de nye skriverne skal prestere en utskriftskvalitet som er bedre enn det fotolabben på hjørnet skal kunne klare, men også at disse skriverne skal være de raskeste som noensinne er produsert av Epson. Utskriftsoppløsningen på de nye skriverne oppgis til maksimalt 5760 x 1440 dpi og dråpestørrelsen skal være 1,5 picoliter. Utskriftshastigheten skal vissnok være 40 sider i minuttet ved tekstutskrift, og skriverne skal ikke bruke mer enn ca 10 sekunder på en fotoutskrift i 10 x 15 cm størrelse.

Epson Stylus Photo PX700W
Epson Stylus Photo PX700W

Som om ikke det var nok, så har begge skriverne også ganske imponerede spesifikasjoner. De har begge kopifunksjon og dobbel arkskuff, slik at man kan ha både vanlig og fotopapir klart til bruk samtidig, uten å være nødt til å begynne å styre med å skifte papir før man får gjort noe. Begge kan skrive på DVDer, og begge to stiller også med seks separate blekkpatroner, slik at man slipper å skifte ulike blekkfarger før det faktisk er oppbrukt. Blekket er av Epsons Claria-type, og skal i følge Epson holde opp til 98 år i fotoramme, eller 200 år i fotoalbum.

Tilkoblinger har de også nok av. USB 2.0 er selvsagt på plass, men det som er mer imponerende er at de også kan tilby både ethernet-kontakt såvel som WiFi. Kortleser for Compact Flash, SD-kort, Memory Stick og xD-kort er det også på begge de to nykomlingene. Blåtann-enhet kan også installeres som ekstrautstyr, om man skulle ønske det.

Selv om de begge har imponerende spesifikasjoner er det selvsagt enkelte ting som skiller dyrest fra billigst, og en av disse er oppløsningen på skanne-delen. Her har PX700W en maksimal oppløsning på 2400 dpi mens storebror PX800FW er god for det dobbelte. Det fremheves i pressemeldingen fra Epson at PX800FW har støtte for tekstgjenkjenning, men vi ser ikke noen grunn til at dette ikke skulle være meget godt mulig også med PX700W, med riktig programvare. Det er imidlertid selvsagt mulig Epson har funnet på noe maskinvare som gjør at dette er en oppgave som går ekstra lett, raskt eller presist for seg med en PX800FW.

Epson Stylus Photo PX800FW
Epson Stylus Photo PX800FW

En annen forskjell mellom dem er at PX800FW har innebygget fargefax, og mulighet for automatisk duplex, det vil si utskrift på begge sider av arket. PX700W kan også få duplex-funksjon, men kun ved hjelp av ekstrautstyr. I tillegg er PX800FW utstyrt med en 19,8 cm bred berøringssensitiv skjerm - betydelig større enn skjermen på PX700W, som er på mer normale 6,3 cm og ikke berøringssensitiv. Likevel, vi er ikke sikre på hvor nyttig den store skjermen på PX800FW er, tatt i betraktning at to tredjedeler av den tas opp av knapper, og at bildet aldri vises på et større område av den enn et område i midten som tilsvarer en skjermstørrelse på 8,9 cm. Selv om dette fremdeles er større enn skjermen på PX700W, så fremstår likevel PX800FWs store skjerm som en nesten fullstendig unødvendig gimmick og et fordyrene element, dynamisk menysystem til tross.

Epson Stylus Photo PX700W får en veiledende pris i Norge på kr 1990,- og vil bli tilgjengelig i oktober. Epson Stylus Photo PX800FW vil være tilgjengelig allerede fra september av, men til en veiledende pris av kr 2990,-.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen