Lover japansk 3G-mobil

Panasonic har aldri vært noen teknologileder på det norske mobilmarkedet, men i det japanske hjemmemarkedet har selskapet lenge vært i tet av den teknologiske utviklingen. Nå vil vi endelig få ta del i dette, da man nå forbereder en internasjonal versjon av 3G-modellen P2101V.

Den internasjonale utgaven av telefonen har fått navnet Z800, og vil basere seg på den europeiske UMTS-teknologien. Det betyr at den fint skal kunne brukes både i norske og andre europeiske 3G-nett. I tillegg har telefonen støtte for å brukes i vanlige GSM-nett.

Panasonic har satset fullt på videotelefoni, og Z800 vil komme med både innvendig og utvendig kamera som kan brukes når du ringer. Det indre kameraet er en relativt simpel 0,1 megapikslers variant, mens det ytre klarer å ta bilder med en oppløsning på hele 1,3 megapiksler.

Doble fargeskjermer
Japanerene er ikke mer glad i å åpne telefonene sine for mye enn det vi er. Man har derfor prioritert en relativt solid og oversiktlig STN-fargeskjerm på telefonens ytterside, med en 64 x 96 punkters oppløsning.

På innsiden finner vi en enda mer solid 176 x 220 punkters TFT-skjerm, som ihvertfall på papiret burde kunne stille på lik linje med skjermene vi finner til andre megapiksel-telefoner på det norske markedet. Denne burde egne seg bra til å kikke på bilder og video tatt med kameraet.

Pressemeldingen sier ikke noe om hvor mye minne Z800 rommer. Det som imidlertid er klart er at den vil kunne utvide minnet ved hjelp av kort i det stadig mer populære MiniSD-formatet.

Interessant nok har Panasonic fått på plass Blåtann, som egentlig er en veldig sjelden teknologi på japanske telefoner. I tillegg kommer Z800 med infrarød, e-post og mulighet for å kobles til datamaskin ved hjelp av USB. På denne måten kan man laste inn MP3-sanger til telefonens musikkspiller.

Dimensjonene til Z800 er heller ikke å rive seg i håret av. Med en størrelse på 97 x 49 x 26 mm er den like stor som andre megapiksel-telefoner som LG T5100. Men man skal lete lenge etter andre sammenklappbare telefoner i denne størrelsen med 3G-støtte og videotelefoni.

Det er enda ikke klart når Panasonic vil slippe Z800 ut i Europa, eller hva man må punge ut for det lille stykket japansk teknologi.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen