Lover "gratis" ringetid

Telenor Mobil lanserte i dag et nytt abonnement i sin Fri-serie. Den nye prisplanen heter Fritid, og er rettet mot deg som skravler mye i telefonen. Telenor gir deg derfor fri bruk på kvelden, i helgene og på helligdager. Til gjengjeld må du betale en rimelig stiv månedspris. Ja, kanskje litt for stiv?

– Dette abonnementet er rettet med dem som ringer relativt mye, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor til Amobil. Relativt mye er i følge Krokan over 18 minutter pr dag i gjennomsnitt.

– Er Fritid et forsøk på å demme opp for kundeflommen til lavprisselskapene?

Vi svarer på kundenes ønsker, og vi er i tøff konkurranse med våre konkurrenter. Vi mener vi nå har det beste abonnementet i dette prissegmentet. Hvis du regner på det, er vårt abonnement et veldig godt alternativ for kunder som har forbruksmønsteret det er regnet for, sier Krokan.

Fastpris
Vi har tatt utfordringen, og funnet frem kalkulatoren for å sammenligne Telenors nye abonnement med ett av de billigste abonnemenetene på Telepriser.nos lister, Tele2 Champion.

Telenor Fritid har en månedsavgift på 329 kroner. I utgangspunktet betaler du 49 øre i minuttet til mobiltelefoner i Telenors nett og alle fasttelefoner. Fra klokken 18 om kvelden til 07 om morgenen, i helgen og på helligdager betaler du imidlertid ingenting for å ringe. Så hva er haken?

For det første må du betale 99 øre i minuttet om du ringer andre mobilnett. For det andre gjelder dette hele døgnet, hele uken.

Tele2 Champion har på sin side ingen månedsavgift, og en minuttpris på 54 øre til alle mobiltelefoner og fasttelefoner hele døgnet, hele uken.

Lik pris
I vårt eksempel har vi gått ut fra at en storskravler snakker i mobiltelefonen 20 minutter hver eneste dag, altså 600 minutter i måneden. Om du kun ringer i tidsrommene du ikke betaler tellerskritt, ender du opp med en minuttpris på ca 55 øre for månedsavgiften på 329 kroner. En Tele2 Champion-kunde ender med samme bruksmønster opp med å betale 324 kroner for det samme. Med dette eksempelet er altså Tele2 og Telenor omrent like på pris.

Ringer du derimot litt utenom dette, blir prisen en annen. Hvis vi går ut fra at en tredel av samtalene dine går til Netcom- og Teletopia-nettene, vil du få en telefonregning på omtrent 530 kroner i måneden. Tele2-kunden vil fortsatt bare få 324 kroner på sin regning.

Dermed ser det ut til at Fritid kun vil lønne seg for deg som ringer veldig mye til fasttelefon og Telenor Mobil på kveldstid og i helger. Hvis du er storbruker og ringer til Netcom-nettet, kan det fort bli dyrt å bruke Fritid fremfor andre lavprisalternativer som Tele2 Champion.

Sponset mobil
Et element som kan være greit å få med i regnestykket, er at du kan få deg en sponset, Telenorlåst mobiltelefon på kjøpet om du binder deg i ett år. Dette tilbyr ikke Tele2 med sitt Champion-abonnement.

En kjapp telefon til Telehuset avslører at Fritid er sponset likt som Telenors Fri120-abonnement. Dette betyr at du får like mye i avslag på telefonen som når du kjøper telefon med Fri120.

Telehuset tar 1499 kroner for en Nokia 6111 med det nye abonnemenet. Ett års bindingstid pluss prisen for telefonen vil da komme på minimum 5447 kroner

I prisguiden vår finner du denne telefonen 400 kroner billigere med abonnement, og kan få Fritid og Nokia 6111 til totalt minimum 5047 kroner.

Alternativt kan du vurdere om det heller vil lønne seg for deg å kjøpe Nokia 6111 uten abonnenement til ca 2200 kroner, og velge et billig, nettbasert abonnement uten noen form for bindingstid.

For en storbruker som ringer 600 minutter i måneden og har et Tele2 Champion-abonnement, vil 6111 og ett års forbruk koste omtrent 6100 kroner.

Som vi ser, kan det bli noe billigere å velge Telenor Fritid, siden du sparer rundt 650 kroner på å kjøpe telefon og abonnement låst i ett år i forhold til å kjøpe telefon og abonnement uten bindingstid. Likevel er dette et veldig teoretisk eksempel. Husk på at omtrent en tredel av alle mobilkunder befinner seg i Netcom-nettet, og at folk flest ringer til andre mobilnett innimellom.

Hvis du vil ha oversikt over de billigste abonnementene og kontantkortene, anbefaler vi deg å ta en titt på Telepriser.no. Her kan du få oversikt over de beste abonnemenetene for ditt bruk.

(Kilder: Pressemelding, Telepriser.no, Tele2.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen