Lover enda bedre farger

Lover enda bedre farger

Lover enda bedre farger

Skjermkalibratoren Spyder 4 skal være 26% bedre enn forgjengeren.

Den nye kalibratoren fra Datacolor skal nå gi deg enda mer nøyaktig kalibrering av skjermer og andre enheter. I pressemeldingen skriver selskapet at Spyder 4 er 26% bedre enn forgjengeren Spyder 3. Skulle dette vise seg å stemme blir nok verktøyet populært.

Datacolors kalibratorer brukes for å kunne stille inn skjermer til nøyaktig farge- og lysgjengivelse. Under panseret har Spyder 4 en sensor med syv kanaler som skal registrere farger på samme måte som øynene våre gjør.

Kalibrering av skjermer er viktig for å at farger og lys skal vises tilnærmet likt fra skjerm til skjerm. Redigering av bilder og video på ukalibrerte skjermer kan gi svært uheldige resultater, og alle som er interessert i at bildene deres skal gjengis nøyaktig, bør vurdere en kalibrator. Datacolor er den ledende produsenten av fargekalibratorer, og deres Spyder-serie har lenge vært fotografenes førstevalg. Kalibratorene skal være tilpasset fotografers behov, og skal være enkle å bruke, men samtidig gi et nøyaktig resultat. Datacolors nye kalibrator er å få i flere versjoner, Express, Pro og Elite, fra billig til dyr.

Forskjell i funksjonalitet er stort sett knyttet opp til hvor mange enheter som kan kalibreres, og i hvor mye innstillinger brukeren kan kose seg med. Express-versjonen er ment for de som har lyst til å få kalibreringen unna fortest mulig, og som bare trenger én maskin kalibrert, mens Elite i den andre enden lar deg sette opp egne kalibrasjonsinnstillinger og kan også brukes for kalibrere prosjektorer. Norske priser er ennå ukjent, men veiledende priser er kjent fra produsenten selv. Spyder4Express er priset til $119, Spyder4Pro til $169, mens spydspissen Spyder4Elite koster deg $249.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen