TEST: HIS Radeon HD 6970 IceQ Turbo
Test

HIS Radeon HD 6970 IceQ Turbo

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Civilization V
D X 1 1 , 4 x M S A A , H i g h

Civ 5 er et strategispill som lar deg styre en temmelig stor sivilisasjon, gjerne langt frem i tid. Spillet tar i bruk mange av DirectX 11-egenskapene, og er totalt sett en solid test for moderne skjermkort.

Komplekse småsamfunn skal tesseleres, alt fra hav og busker til små soldater. Videre er det mye geometri som skal behandles.

Over til DirectX 11-verdenen starter vi med Civilization, og som alltid er det store sprik i ytelsen ved de forskjellige oppløsningene. Vi starter godt over 160 FPS, en verdi som raskt tikker ned til rundt 50 FPS. Alle oppløsninger er brukbare til spilling, men vi ser at 1920x1200 kan være ideelt.

Inn i sammenligningnsgrafen er skjermkortet tilbake der det hører hjemme i forhold til Just Cause 2-testen. Nvidias kvasseste skjermkort ligger igjen et hakk lenger opp, men i forhold til HD 6970 befinner vi oss der du kan forvente. Ytelsen er på 4 FPS bedre, men vi ser at steget opp til GTX 580 er stort.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig, og muligheten som "depth of field" gir deg er uten tvil helt klar. I denne testen har vi dratt hardt på med innstillingene, AAA og High/Ultra på alle andre innstillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Selv om Metro 2033 er en av de desidert seigeste testene vi kjører er det godt å se at den ytelsen du får, er stabil ytelse. Minsteverdien befinner seg aldri langt unna, og det ser ut til at 1680 x 1050 piksler er ideelt.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi igjen at IceQ-kortet plasserer seg marginalt høyere enn referansekortet. Forskjellen denne gangen er på minimale 0,8 FPS. Det vi derimot merker oss er at veien ned til GTX 570 heller ikke er spesielt lang, men at GTX 580 befinner seg langt lengre opp på listen.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 8 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Helt til slutt drar vi i gang det populære spillet Battlefield Bad Company 2. Igjen ser vi en ytelse der den gjennomsnittlige verdien holder seg nære minsteverdien hele veien. Selv med 8xMSAA holder skjermkortet koken ved 1920 x 1200 piksler.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi at IceQ-kortet ligger 2 FPS under referansekortet til AMD. Det er en liten dropp i forhold til majoriteten av testene, men nøyaktig hvorfor et kort med høyere frekvenser faller i noen spill har vi ingen enkel forklaring på, tallene er hva de er. Driveren kan stå for noe av problemene, men en så liten overklokking som det i dag er snakk om burde ikke gjøre store utslag. La oss gå over til konklusjonen, så ser vi nærmere på hva dette kortet faktisk gir for pengene.

HIS Radeon HD 6970 IceQ Turbo

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen