TEST: HIS Radeon HD 6970 IceQ Turbo
Test

HIS Radeon HD 6970 IceQ Turbo

Crysis Warhead
@ G a m e r , D X 1 0 , 2 x A A

Mot slutten av 2008 ble Crysis Warhead lansert, et spill som fort føyde seg inn i rekken som ett av de bedre førstepersons-spillene i året som fulgte. Warhead er en estetisk kraftpakke som ikke bare byr på vakker skog, behagelige hav, hissige koreanere og flyvende romvesener.

Det er mer ved det hele. Mystikken og måten man kan jobbe med miljøet bygget videre på Far Cry-arven, selv om man ikke har den samme muligheten til utforskning. Utviklerne har gitt maskinvaren din nok å tygge på, og det stilles krav til relativt kvass maskinvare for å få et godt grafisk bilde ut av spillet.

Etter en rekke runder i Crysis Warhead sitter vi igjen med resultater som er på et høyt nivå. Det vi derimot merker oss er den lave minsteverdien ved laveste oppløsning. Testen ble kjørt tre ganger, men resultatet er det samme. Den god nyheten er derimot at dette er en minsteverdi som bare gikk igjen én eneste gang i hver test. Ellers lå den rundt 55-60 FPS.

Over til sammenligningen ser vi at IceQ-kortet rager høyt, men det blir her slått av konkurrenten GeForce GTX 580 med god margin. Forskjellen ned til referansekortet er på 1 liten FPS.

Far Cry 2
D X 1 0 , 8 x A A , U l t r a H i g h

Grafikken som møtte brukerne i det første Far Cry-spillet var ikke noe annet en overveldende. En vakker jungel som mer eller mindre var til fri disposisjon, perlehvite sandstrender og mye mer var nok til å fryde øyet både en og to ganger.

Far Cry 2 skuffer overhodet ikke på de samme punktene, selv om AI-en til tider kan virke litt klossete. Det grafiske spekteret er bredt, og spillet byr på mye godt som skjermkortet ditt kan få tygge unna. Blant jakten på både patroner og medisin får du kjøre biler i høy fart, dukke unna eksplosjoner og kryssild.

Over til Far Cry 2 går de to linjene parallelt og pent, vi finner ingen store fall i ytelsen under testperioden. Det er godt, og vi setter pris på at minsteverdien befinner seg så nære den gjennomsnittlige verdien som den her gjør.

Med knepen margin blir HIS her forbipassert av de tre kraftigste skjermkortene Nvidia kan tilby. Det er ikke snakk om mye, men forskjellen er der. Videre er det verd å merke seg at veien ned til referanseversjonen av HD 6970 ligger like langt ned på listen som tidligere, i dette tilfellet er forskjellen på 2 FPS.

Just Cause 2
D X 1 0 , A l t p å m a k s, 4 x A A

Selv om Just Cause 2 ble lansert godt inn i DX 11-perioden, kommer det kun med DX 10-støtte. I likhet med både Far Cry og Crysis har du en hel sydhavsøy til mer eller mindre fri disposisjon så langt det er verd å strekke dette i et spill. Også dette spillet byr på mye grafisk moro, en rekke fartsfylte eksplosjoner i både urbane og naturlige landskap som du slynger deg igjennom.

Vi har klinket alle innstillinger til det maksimale, med 4xAA. For å skape en helt objektiv måling, har vi deaktivert diverse filtre og simuleringer som er spesifisert for Nvidia-kort. Med disse funksjonene aktivert vil nyere Nvidia-kort gi deg et bedre bilde enn konkurrenten, men det går utover ytelsen i en grad som gjør at vi ikke kan sammenligne med AMD.

Just Cause 2 kan være en seig nøtt for mange skjermkort. Her starter vi med en verdi rett over 60 FPS, som sakte med sikkert triller ned til rundt 30 FPS. Trenden er den vi har sett så mange tidligere, ytelsen synker i et normalt tempo i takt med at oppløsningen økes.

Over til sammenligningen ser vi et bilde som mildt sagt overrasker oss. IceQ-kortet triller nedover på listen, med bare 44 FPS mot nesten 52 FPS på referansekortet. Nøyaktig hva dette skyldes vet vi ikke, men tallene er hva de er. Vi gjentok denne testen flere ganger, og verdiene ligger jevnt over under det referansekortet leverte.

HIS Radeon HD 6970 IceQ Turbo

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen