Lover en iPod-killer

Da Apple lanserte sin iPod i oktober 2001 var dette intet annet enn en banebrytende enhet. Den var langt fra den første harddisk-baserte MP3-spilleren på markedet, og langt fra den billigste, men var til gjengjeld den desidert lekreste, mest funksjonelle og praktiske spilleren på markedet.

Det har tatt to år for resten av bransjen å ta opp konkurransen, men med dagens lansering snakker vi til gjengjeld om en skikkelig iPod-killer. Utfordreren kommer fra ingen andre enn selveste Toshiba, som ironisk nok er selskapet som leverer harddiskene som brukes i dagens iPod-modeller.

Den nye enheten har fått navnet Gigabeat G20 MEG200J, og er med sin minimale tykkelse på kun 1,27 centimeter den desidert tynneste harddisk-baserte spilleren på markedet. Til sammenligning har Apples iPod en tykkelse på 1,55 centimeter.

Også når det kommer til resten av dimensjonene stiller Gigabeat-spilleren i en klasse for seg selv. Med en høyde og bredde på 8,95 x 7,65 cm og en vekt på kun 138 gram, mot iPods 159 gram, må spilleren kunne sies å være et imponerende stykke ingeniør-kunst.

Skjermen til den nye spilleren har en forholdsvis kraftig oppløsning på 160x86 piksler, og kommmer dessuten med versjon 2.0 av USB for raskt å kunne fylle opp enhetens 20 GB lagringskapasitet. Den spiller videre av sanger både i MP3 og WMA9-format, hvorav sistnevnte muliggjør adskillig bedre komprimering uten tap av lydkvalitet.

En av de største svakhetene ved harddisk-baserte MP3-spillere har vært den lave batterilevetiden. Minnekort-baserte spillere har begynt å passere 20 timer med avspilling av MP3, mens eksempelvis iPod legger inn årene etter kun åtte. Toshiba lover nå å komme opp i rundt 11 timer.

Det er japanske forbrukere som først vil få stifte bekjentskap med Gigabeat G20, og den vil slippes på det japanske markedet allerede i oktober i år. Når vi vil få se spilleren levert til Europa, gjenstår å se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen